Bercea Mondial, intrebat pentru cine erau sacii cu bani: Pentru Basescu Traian, nu pentru Mircea

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 16:32
4480 citiri
Bercea Mondial, intrebat pentru cine erau sacii cu bani: Pentru Basescu Traian, nu pentru Mircea
Foto: observatordebacau.ro

Bercea Mondial sustine ca banii pe care i-ar fi dat lui Mircea Basescu, ajungeau, de fapt, la fratele sau, presedintele Traian Basescu.

Declaratiile au fost facute, joi, inainte ca interlopul sa intre in sala de judecata de la Curtea de Apel Pitesti, informeaza Romania TV.

Intrebat pentru cine erau sacii cu bani, Bercea Mondial a raspuns: "Pentru Basescu. Pentru Traian, nu pentru Mircea. Ce, el nu stie?".

Mai mult, in sala de judecata interlopul a spus ca s-a intalnit de doua ori la Craiova cu presedintele, dar nu a dat mai multe detalii.

Mircea Basescu ramane in arest - n-a reusit sa convinga judecatorii nici a 15-a oara

"Domnul Anghel Sandu (...) a facut trimiteri concrete (...) la presedintele Romaniei, la o serie de inalti functionari din fostul partid la putere, PDL. A cerut sa faca o mentiune publica, in mod expres, cu privire la doua persoane. Deocamdata, fiindca nu mi-a dat probe, nu-mi permit sa fac acest lucru pentru a plasa o vinovatie, dar sunt persoane foarte, foarte importante, la un rang foarte mare chiar azi in viata politica romaneasca, facand trimitere inclusiv la familia domnului Basescu", a declarat avocatul Pavel Abraham, dupa iesirea din sala de judecata.

Intrebat daca instanta s-ar putea autosesiza, Abraham a declarat ca cel mai probabil o ancheta in acest caz va incepe in urma unui denunt.

"Denuntul se va face daca va fi cazul si dansul (Sandu Anghel - n.r.) m-a asigurat ca va face acest lucru, cu probele aferente pentru ca sa se poata face cercetari", a spus Abraham, precizand ca printre cei acuzati de interlop nu se afla candidati la presedintie, ci doar sefi ai unor partide.

"Are extraordinar de multe de spus, foarte, foarte multe lucruri fata de foarte multe persoane. Este un om complex, cu o pregatire scolara redusa, dar cu o dotare nativa deosebita si care stie sa cultive relatiile cu personalitati", a declarat Abraham.

Curtea de Apel Pitesti judeca joi contestatia depusa de interlopul Bercea Mondial la masurile magistratilor in dosarul in care este acuzat ca a incercat sa mituiasca un gardian de la Penitenciarul Colibasi. Curtea a amanat, marti, judecata din cauza ca avocatul nu a putut fi prezent.

Bercea Mondial se crede "arestat politic": Avem o justitie proasta in Romania

Tribunalul Arges a dispus, pe 18 septembrie, luarea masurii arestului la domiciliu in cazul Izaurei Anghel, fiica lui Bercea Mondial, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si dare de mita, si arestarea preevntiva petnru 30 de zile a lui Sandu Anghel, care deja executa o pedeapsa privativa de libertate in Penitenciarul Colibasi.

Cei doi sunt sunt acuzati ca au incercat sa mituiasca un agent de la Penitenciarul Colibasi, banii urmand sa ii fie remisi agentului de fiica interlopului.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 8 ani si 9 luni inchisoare pentru tentativa de omor calificat, fiind incarcerat in Penitenciarul Colibasi.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Bercea bani Basescu presedinte, #Bercea Mondialu arestat mita gardian , #Bercea Mondialu