Bercea Mondial: Sa moara copiii mei. Mircea Basescu i-a dat bani judecatorului Deliorga

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 19:10
4035 citiri
Bercea Mondial: Sa moara copiii mei. Mircea Basescu i-a dat bani judecatorului Deliorga
Foto: Arhiva / ProTV

Un nou termen in procesul in care Mircea Basescu si Marian Capatana sunt judecati, la Tribunalul Constanta, pentru trafic de influenta si complicitate, i-a pus vineri fata in fata pe cei doi inculpati cu denuntatorul, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si fiul acestuia, Florin Anghel, in calitate de martori.

Sandu Anghel a sustinut ca o parte din banii pe care i-ar fi dat lui Mircea Basescu pentru eliberarea sa din inchisoare, mai exact 20.000 de euro, ar fi fost dati ulterior de catre acesta judecatorului Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanta. Bercea Mondial a solicitat instantei o amanare a judecarii sub pretextul ca ar vrea sa formuleze plangere penala la DNA impotriva respectivului magistrat.

"Sa moara copiii mei, onorata instanta, spun adevarul! Sa se aleaga praful de copiii mei daca mint", a declarat Sandu Anghel, cand a fost invitat de catre instanta sa depuna juramantul in calitate de martor.

Bercea a mai declarat judecatorilor ca, din cate stie el, Marian Capatana nu ar fi primit niciun ban din suma de 600.000 de euro, oferita de el pentru a fi eliberat din penitenciar.

Totodata, el a spus ca nu stie ca Marian Capatana sa fi avut vreo afacere, intrebat fiind de judecator daca nu cumva a oferit un imprumut acestuia pentru a cumpara actiuni la societatea "Aversa SA".

Mircea Basescu, prima victorie impotriva lui Bercea Mondial

Ginerele lui Sandu Anghel: Mircea Basescu a primit 600.000 euro pentru eliberarea lui Bercea

La randul sau, Florin Anghel a declarat instantei ca are cunostinta despre faptul ca 300.000 de euro din suma pusa la dispozitie pentru eliberarea tatalui sau ar fi ajuns la fostul presedinte Traian Basescu.

Atat Florin Anghel cat si tatal sau au sustinut ca Mircea Basescu a purtat o convorbire telefonica cu fratele sau, fostul presedinte Traian Basescu, apeland la acesta pentru a obtine ajutor in justitie.

Prima infatisare pe fondul cauzei a avut loc pe 14 noiembrie, cand cei doi inculpati, Mircea Basescu si Marian Capatana, au dat declaratii in fata instantei. Mircea Basescu a sustinut ca nu este vinovat de acuzatiile aduse si a declarat ca nu a luat bani de la prepusii lui Sandu Anghel si nici nu a promis ca va interveni pentru scoaterea acestuia din inchisoare.

La randul sau, Marian Capatana a declarat instantei ca recunoaste faptele pentru care este judecat, explicand ca a fost doar un intermediar intre Mircea Basescu si familia lui Sandu Anghel.

Capatana a precizat ca a primit 600.000 de euro in doua transe, cate 250.000 si 350.000 de euro. Sumele ar fi ajuns la Mircea Basescu iar din acesti bani, Capatana sustine ca a primit 100.000 de euro, suma pe care i-a inapoiat ulterior fiului lui Bercea Mondial. La cel de-al doilea termen, pe data de 5 decembrie, atat Mircea Basescu, cat si Marian Capatana si-au sustinut declaratiile formulate anterior, instanta hotarand atunci sa inceapa audierea martorilor pe 30 ianuarie, citandu-i pe Sandu si Florin Anghel.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata pe 20 iunie de procurorii DNA pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta. In prezent, cei doi se afla in arest la domiciliu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Bercea Mircea Basescu bani judecator, #Bercea Mircea Basescu judecator mita , #Bercea Mondialu