Bercea Mondialu si fiica sa le-au acuzat din nou pe Kovesi si Stanciu, la audierile DNA - surse

Joi, 26 Iunie 2014, ora 20:41
8708 citiri
Bercea Mondialu si fiica sa le-au acuzat din nou pe Kovesi si Stanciu, la audierile DNA - surse

Sandu si Izaura Anghel au reluat, joi, in fata procurorilor DNA, acuzatiile conform carora ar fi ajuns bani la procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si la presedintele ICCJ, Livia Stanciu, au afirmat surse judiciare.

Aceleasi surse au declarat ca procurorii anticoruptie le-au luat separat declaratii lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, si fiicei sale, Izaura Anghel.

Cei doi au spus ca, "din cate stiu", sume date de familia lor pentru o decizie favorabila in cazul lui Bercea Mondialu, condamnat pentru tentativa de omor, ar fi ajuns la procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dar si la presedintele instantei supreme, Livia Stanciu.

Bercea Mondialu a spus ca ar avea aceste informatii de la fiul sau, Florin Anghel, care la randul sau le-ar avea de la Mircea Basescu, fara a putea preciza insa nivelul acestor sume.

Totodata, Bercea Mondialu ar fi sustinut in fata anchetatorilor ca fostul primar din Slatina ar fi dat "bani cu duiumul" lui Vasile Blaga pentru ca demnitarul sa-l tina in functie, acuzatie pe care a mai lansat-o la precedenta audiere la DNA si negata la acel moment de Blaga.

Conform surselor citate, Bercea Mondialu ar mai fi spus la audiere ca a dat peste 2 milioane de euro avocatilor, adaugand: "Avocatii mi-au mancat banii".

Mircea Basescu si Bercea Mondialu, audiati la DNA

Avocatul lui Bercea Mondialu: Inregistrarile vor fi analizate, Mircea Basescu nu a fost amenintat cu moartea

Izaura Anghel, Bercea Mondialu, Florin Anghel, Marian Capatana si Mircea Basescu s-au prezentat joi la audieri la DNA, in dosarul de trafic de influenta al fratelui presedintelui.

La iesirea din sediul structurii centrale a DNA, Izaura Anghel nu a facut nicio declaratie jurnalistilor.

Bercea Mondialu acuza sefii DNA si ICCJ: CSM le sare in aparare

Mircea Basescu a fost luat de la DNA cu o duba a Politiei si dus la arestul central, iar avocatul sau, Nelu Tasca, a aratat ca acesta nu a dat vreo declaratie si nici nu a fost confruntat cu familia Anghel, dar ca familia Anghel a dat declaratii denigratoare fata de sistemul de justitie.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 20 iunie, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si a lui Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu, pentru ca Bercea Mondialu sa scape de inchisoare. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va judeca in 27 iunie dosarul, urmand sa decida definitiv daca Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.

Citește și:
Momentul în care i s-a tăiat microfonul lui Traian Băsescu, în timp ce se dezlănțuise în Parlamentul European. „Păstrați ordinea” VIDEO
Momentul în care i s-a tăiat microfonul lui Traian Băsescu, în timp ce se dezlănțuise în Parlamentul European. „Păstrați ordinea” VIDEO
Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, a avut un discurs miercuri, 5 octombrie, în Parlamentul European, în care a vorbit despre foști lideri europeni care ”s-au pus...
Noi beneficii pentru parlamentari: Au votat o excepție pentru a putea face angajări la stat, cu toate că ele sunt suspendate
Noi beneficii pentru parlamentari: Au votat o excepție pentru a putea face angajări la stat, cu toate că ele sunt suspendate
Parlamentarii au introdus în ordonanța de urgență votată ieri în Camera Deputaților ce prevede suspendarea ocupării funcțiilor publice până la sfârșitul lui 2022, un amendament care...