Cum sta presedintele cu imaginea dupa scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondial - Sondaj

Joi, 10 Iulie 2014, ora 21:25
6208 citiri
Cum sta presedintele cu imaginea dupa scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondial - Sondaj
Foto: Antena 3

Peste jumatate dintre romani nu cred ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa isi dea demisia ca urmare a scandalului de coruptie in care a fost implicat fratele sau, Mircea Basescu, potrivit unui sondaj realizat recent.

Asfel, 51,5% dintre cei intervievati nu cred ca seful statului ar trebui sa demisioneze pe fondul scandalului Mircea Basescu - Bercea Mondial, in vreme ce 35,7% dintre acestia considera ca demisia este imperios necesara, se arata intr-un sondaj INSCOP, realizat la cererea Adevarul.

Totusi, potrivit aceluiasi sondaj, 23,5% dintre romani considera ca Mircea Basescu a fost victima unui razboi politic indreptat asupra presedintelui, in vreme ce 44,4% dintre intervievati considera contrariul.

Basescu s-a gandit la demisie. Isi va apara fratele dupa terminarea mandatului

Totodata, 48,6% dintre subiectii chestionati considera ca liderii politici nu trebuie trasi la raspundere pentru faptele comise de rude, in vreme ce 41,7% dintre ei cred ca liderii politici trebuie sanctionati pentru infractiunile comise de membrii familiilor lor.

54% dintre cei intervievati in cadrul sondajului sunt de parere ca inregistrarile aparute in presa cu Mircea Basescu il incrimineaza, in vreme ce doar 15,3% dintre ei considera ca ele fac parte dintr-o inscenare pusa la cale de clanul lui Bercea Mondial.

Arestarea lui Mircea Basescu, o dovada a indenpendentei justitiei?

De asemenea, 39,7% dintre respondenti sunt de parere ca arestarea preventiva a lui Mircea Basescu demonstreaza ca justitia din Romania este independenta politic, in vreme ce 36% considera contrariul. 24,3% dintre cei chestionati nu au oferit un punct de vedere cu privire la acest aspect.

Basescu: Clanurile de rromi au protectie politica (Video)

Nu in ultimul rand, 70,6% dintre cei chestionati sunt de acord cu afirmatia potrivit careia arestarea lui Mircea Basescu arata ca nimeni nu este mai presus de lege.

Intrebati daca sunt de acord ca interlopii se bucura de protectie politica in Romania, 75,5% dintre respondenti au raspuns afirmativ. Totodata, 57,1% dintre romanii chestionati sunt convinsi ca fratele presedintelui a luat bani de la familia lui Sandu Anghel pentru a face trafic de influenta in justitie.

Sondajul de opinie a fost realizat in perioada 1 - 6 iulie 2014, pe un esantion de 1.055 de persoane reprezentantiv pentru populatia de peste 18 ani, din 38 de judete si municipiul Bucuresti. Acesta are o marja de eroare de plus minus 3% si un grad de incredere de 95%.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...