DNA pune sechestru pe averea lui Mircea Basescu - despre ce suma uriasa e vorba

Marti, 08 Iulie 2014, ora 11:03
9026 citiri
DNA pune sechestru pe averea lui Mircea Basescu - despre ce suma uriasa e vorba
Foto: Digi 24

Mircea Basescu a fost adus, marti dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Capitala, pentru a fi informat in legatura cu rezultatul expertizei in cazul inregistrarilor care au dus la arestarea sa. DNA a anuntat si faptul ca a pus sechestru asigurator pe averea acestuia.

Aceeasi masura a fost luata si in cazul averii lui Marian Capatana, acuzat in acelasi dosar ca ar fi fost intermediarul mitei pe care ar fi primit-o Mircea Basescu, transmite Realitatea TV.

In ce-l priveste pe fratele presedintelui, suma care face obiectul sechestrului este de 600.000 de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Aceleasi surse au mai declarat ca procurorii anticoruptie fac noi acte de procedura in dosarul in care Mircea Basescu este cercetat pentru trafic de influenta.

Fratele presedintelui a ajuns in jurul orei 10:40, fiind adus cu o duba de la arestul Politiei Capitalei, informeaza Digi 24.

La DNA vor ajunge si celelalte parti implicate in dosar - Marian Capatana, dar si denuntatorii, membri ai familiei lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial. Si ei vor fi instiintati in legatura cu rezultatul expertizei inregistrarilor.

Inregistrarile cu Mircea Basescu la "negocieri" sunt reale - expertiza ceruta de DNA

Si avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, va primi o copie a expertizei. Acesta a facut insa public rezultatul inca de luni seara.

Avocatul a dezvaluit ca a fost finalizata expertiza tehnica a inregistrarilor cu Mircea Basescu si aceasta atesta ca probele sunt reale.

Mircea Basescu, inregistrat la "negocieri" cu fiul lui Bercea Mondialu. Reactia fratelui presedintelui

"Astazi ne-a fost prezentata expertiza efectuata in analiza inregistrarilor pe care le-am prezentat noi drept probe si vreau sa va spun ca a fost concluzia expertului ca nu exista semne ca au fost modificate. Ceea ce inseamna ca sunt reale si orice discutii sunt de acum dupa parerea mea fara obiect. Ele sunt reale, nu s-au taiat, nu s-au combinat", a dezvaluit avocatul Pavel Abraham, luni seara, la Antena 3.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: "Nici frate-miu nu are bani!"

Acesta a adaugat ca expertiza a fost facuta la cererea DNA.

"Expertiza a comandat-o DNA-ul. Am fost, am anuntat, am stabilit obiectivele impreuna cu DNA-ul. Dupa parerea mea, DNA-ul a procedat foarte corect, dupa lege si si rezultatul este ca atare. Expertul desemnat, pe care eu il apreciez, a dat acest verdict", a completat Abraham.

De ce nu e 100% sigur ca nu au fost interventii asupra inregistrarilor

Cu toate acestea, DNA precizeaza ca nu s-a putut stabili cu certitudine sau au fost sau nu interventii pe continutul inregistrarilor, pentru ca nu au fost prezentate toate mijloacele tehnice folosite.

Verificarile imaginilor au fost cerute acum o saptamana de avocatii lui Mircea Basescu, la DNA ajungand un stick de memorie si cravata pe care a fost montata camera de filmat, insa nu si camera cu care a fost inregistrat fratele presedintelui.

Asadar, chiar daca expertiza arata ca imaginile nu au fost trucate, datele nu sunt complete.

"In urma examenului cu echipamente si sisteme din dotarea laboratorului, a inregistrarilor, nu au fost gasite urme ale unor interventii asupra continutului lor," se arata in expertiza facuta de DNA.

"Din cauza lipsei echipamentelor tehnice utilizate la realizarea inregistrarilor si a unor repere temporale general recunoscute, nu se poate stabili cu certitudine daca acestea au suferit interventii asupra continutului", mai precizeaza totusi expertii DNA.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: Amenintari cu moartea ale fiului lui Bercea

Niste inregistrari audio-video din care ar rezulta ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare au fost facute publice, la jumatatea lunii iunie. Mai mult, potrivit acestora, seful statului ar fi stiut despre acest demers.

Noi stenograme in scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondialu. Ce spune presedintele

Inregistrarile au fost difuzate de Antena 3, in prezenta lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat ca familia acestuia a decis sa le faca publice in contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" legata de plangerea pe numele lui Mircea Basescu, pentru un presupus trafic de influenta.

Mircea Basescu, fratele sefului statului, se afla in arest preventiv.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Basescu DNA expertiza inregistrari, #stenograme reale Mircea Basescu, #Bercea Mondial Mircea Basescu stenograme , #Bercea Mondialu