Ginerele lui Sandu Anghel: Mircea Basescu a primit 600.000 euro pentru eliberarea lui Bercea

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 20:17
3290 citiri
Ginerele lui Sandu Anghel: Mircea Basescu a primit 600.000 euro pentru eliberarea lui Bercea
Foto: Ziua de Constanta

Ginerele lui Sandu Anghel, Marius Constantin, sustine ca Mircea Basescu ar fi primit 600.000 de euro pentru eliberarea lui Bercea Mondial, iar fratele fostului presedinte inca ar mai avea de restituit aproape jumatate din suma familiei Anghel.

Marti, la Tribunalul Constanta, au fost prezenti la un nou termen in procesul in care se judeca acuzatiile de santaj facute de Mircea Basescu pentru patru dintre membrii familiei lui Bercea - Fanica Anghel, Florin Anghel, Grinica-Ion Anghel si Marius Constantin, care a fost singurul care a vrut sa faca declaratii, potrivit Mediafax.

Mircea Basescu a cerut daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial

Ginerele lui Sandu Anghel a relatat intamplarea din 26 mai 2014, mentionand ca a fost la biroul lui Mircea Basescu, iar la discutia despre suma pe care fratele presedintelui o mai avea de returnat familiei Bercea a participat si intermediarul Marian Capatana.

Astfel, Marian Constantin a spus ca Mircea Basescu mai avea de returnat 280.000 de euro din cei 600.000 de euro pe care i-ar fi primit de la Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru a interveni in favoarea eliberarii din inchisoare a acestuia.

Mircea Basescu merge acasa - va fi eliberat din arest (Video)

Ginerele lui Bercea Mondial a mentionat ca nu stie cum s-ar fi putut interveni in favoarea lui Sandu Anghel, adaugand ca a fost chemat pentru returnarea banilor, trei zile mai tarziu, cand Mircea Basescu le-ar fi spus membrilor familiei ca nu le datoreaza bani, insa ca le ofera 10.000 de euro, pentru ca acestia trec prin momente grele.

Marius Constantin explica discutia prin faptul ca discutia era inregistrata de procurorii DNA, motiv pentru care Mircea Basescu n-ar mai fi recunoscut ca le datoreaza bani.

Ginerele lui Bercea Mondial a fost trimis in judecata pentru santajarea fratelui fostului presedinte in luna iunie 2014, alaturi de alti 4 membri ai familiei Anghel, iar termenul urmator in proces va fi pe 17 februarie.

La sfarsitul lunii noiembrie 2014, Mircea Basescu a fost eliberat din arestul preventiv, fiind plasat in arest la domiciliu, asemenea lui Marian Capatana, intermediarul din dosarul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit in justitie pentru a-l scapa de inchisoare pe Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv de catre DNA pe data de 20 iunie, sub acuzatia de trafic de influenta.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...