Intermediarul din dosarul Basescu, retinut pentru 24 de ore

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 00:12
2898 citiri
Intermediarul din dosarul Basescu, retinut pentru 24 de ore
Foto: gorjexclusiv.ro

Marian Capatina a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA pentru 24 de ore fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta dupa ce a intermediat primirea banilor de catre Mircea Basescu, fratele presedintelui.

Marian Capatina si Mircea Basescu, retinuti joi, vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Din ordonantele de retinere a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatina, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal sau (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, retinut pentru 24 de ore

DNA sustine ca, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, denuntatorul i-a remis inculpatului Capatina suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Mircea Basescu pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei.

"Ulterior, pentru ca tatal nu a fost pus in libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro inculpatului Capatina in acelasi scop. Intervalul de timp in care denuntatorul a remis sumele de bani inculpatului Capatina este cuprins intre datele de 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de tatal denuntatorului) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond).

Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator inculpatului, Mircea Basescu a primit 250.000 de euro in schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru tatal denuntatorului, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate. Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Capatina si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denuntator", se arata intr-un comunicat postat joi seara pe site-ul institutiei.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...