Mircea Basescu a cerut daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 15:20
8988 citiri
Mircea Basescu a cerut daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial
Foto: Ziua News

Mircea Basescu a cerut vineri, la Tribunalul Constanta, in cadrul procesului de santaj in care sunt judecati cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial, daune morale de un milion de euro.

Fratele sefului statului a cerut, prin avocatul sau, sa se constituie parte civila in proces cu suma mentionata, bani pe care vrea sa ii primeasca de la familia Bercea.

Mircea Basescu a fost eliberat

Totodata, sotia si fiul lui Bercea Mondial, Fanica si Florin Anghel, au cerut instantei sa aiba la dispozitie timpul necesar pentru a-si putea angaja un nou avocat.

Judecatorii au stabilit pentru 6 ianuarie 2015 urmatorul termen de judecata in dosar.

La iesirea din sala de judecata, Grinica Anghel a sunat la telefon o persoana despre care a spus ca ar fi Bercea Mondial si despre care a sustinut ca ar intentiona sa faca un nou denunt, impotriva lui Traian Basescu.

Pe 23 iunie 2014, procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata a cinci inculpati in dosarul ce-l vizeaza pe Mircea Basescu. Acestia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat in stare de arest preventiv pentru santaj cu circumstante agravante in stare de recidiva, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum si minorul de 17 ani, Grinica Anghel - pentru santaj cu circumstante agravante, cei doi aflandu-se sub control judiciar.

In acelasi dosar penal au mai fost trimisi in judecata pentru santaj fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este in penitenciar pentru executarea pedepsei intr-o alta cauza, si mama acestuia si a Izaurei, Fanica Anghel, arestata intr-un alt dosar.

Mircea Basescu si Marian Capatana - persoana care ar fi avut rol de intermediar, initial arestati preventiv intr-un dosar de trafic de influenta instrumentat de DNA Bucuresti, sunt in prezent judecati in stare de arest la domiciliu.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...