Stenograme din dosarul in care Mircea Basescu il acuza pe Bercea Mondial de santaj

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 11:50
4136 citiri
Stenograme din dosarul in care Mircea Basescu il acuza pe Bercea Mondial de santaj
Foto: captura Youtube

Membrii familiei lui Mircea Basescu au fost audiati, marti, de judecatori de la Tribunalul Constanta in procesul in care fratele fostului presedinte a dat in judecata clanul condus de Bercea Mondial pentru santaj. Intr-o stenograma aflata la dosar se face referire la monitorizarile facute de SRI.

Evenimentul Zilei prezinta discutiile dintre Marian Capatana (foto), sotia si fiul lui Bercea Mondial, imediat dupa arestarea interlopului, in 2012.

Marian Capatana este personajul cheie. Initial, in fata procurorilor si in instanta, Capatana a jurat pe Biblie ca Mircea Basescu nu a primit niciun ban de la familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, insa ulterior acesta si-a schimbat declaratiile, sustinand ca toata suma, 600.000 de euro, destinata eliberarii liderului clanului interlop, ar fi ajuns la fratele fostului presedinte.

Intr-o interceptare aflata la dosar apar amenintarile pe care i le-a adresat Florin Anghel, ginerele lui Bercea Mondial, lui Marian Capatana.

"Mariane, nu mai are rost sa mai stam. Eu trebuie sa fiu la Bucuresti... Sa moara fata mea si eu sa mor tamponat daca nu oi cadea tu la puscarie, si tu si Mircea. Daca nu facem in tara asta distrugeri. O sa vezi. Bai, eu si asa nu mai am scapare. Sapte ani jumate si mama. Daca nu oi cadea tu cu mine la puscarie si cu Mircea, sa ma scuipi pe mine in gura. Bai, tu esti filmat cand ai luat banii aia, el e filmat cand a zis ca a luat banii.

Si tu la fel. Asculta incoa la mine. Daca tu nu oi cadea la puscarie cu mine. Si frate-su daca nu l-oi baga in card. Bai, daca nu bagam toate filmarile pe post, sa va termin eu pe toti. Asculta incoa la mine. Ca ce ba, si el l-a terminat pe tata. Asculta incoa la mine. Il tine frate-su. Si el mi-a zis cu gura lui ca tu ai luat toti banii", ii spune Florin Anghel lui Marian Capatana.

Sotia lui Mircea Basescu: Familia Anghel ne-a amenintat ca ne face de ras, daca nu primeste banii

De asemenea, la dosar se afla si stenograma unei convorbiri purtate de Florin si Fanica Anghel (sotia lui Bercea Mondial - n.red.) cu Marian Capatana in parcarea unei benzinarii, dupa condamnarea lui Sandu Anghel la Tribunalul Olt.

Capatana sustine ca a vorbit timp de patru ore cu Mircea Basescu in curtea acestuia, pentru ca toti, inclusiv familia Anghel, ar fi monitorizati de SRI, informeaza EvZ.

"Marian Capatana: Tu mi-ai dat 600. 000

Florin Anghel: Da, 600. 000.

Marian Capatana: In doua transe: 300 cu 300.

Florin Anghel: Nu, 350 cu 250.

Marian Capatana: Prima data 250 si asta...

Florin Anghel: Nu, 350 prima data.

Fanica Anghel: Nu, 250 prima oara.

Florin Anghel: Si i-ai dus la ei.

Marian Capatana: Eu i-am dus. Toti. Dupa aceea, impreuna, am fost la Bucuresti. I-am dat cu mana mea, ma.

Florin Anghel: El mi-a zis ca nu...Ca el a luat 250.000. Si din aia 280.000 de dolari care ni i-a dat inapoi, el s-a achitat.

Marian Capatana: Mai, omule, ascultama ce spun. Lasa-ma sa termin ideea.

Florin Anghel: Si tu, a zis ca tu ti-ai luat banii de la el.

Marian Capatana: Ce?

Florin Anghel: Tu ai luat restul de bani, 350.000.

Fanica Anghel: A ramas la tine banii.

Florin Anghel: 350.000 de euro a ramas la tine.

Marian Capatana: Asculta-ma ce spun. Deci eu, eu cu el am fost la Bucuresti.

Florin Anghel: Dar la cine ai dat tu banii? Spune-ne la cine ai dat? Spune-ne ma, manca-ti-as, ca noi nu mergem sa facem rau.

Marian Capatana: Omule...

Florin Anghel: I-ai dat lu' frate-su banii?

Marian Capatana: Nu direct.

Florin Anghel: Nu direct? Nu i-ai dat lu' frate-su bani?

Marian Capatana: Dar nu direct

Florin Anghel: Ai dat prin cineva la el?

Marian Capatana: Da

Florin Anghel: Pai si de ce nu a facut, ma, nimic?

Marian Capatana: Scurt. Asculta-ma ce spun. Singura treaba a fost de la SRI bagata. Intelegi?"

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Mircea Basescu santaj Bercea Mondial, #Marian Capatana SRI Mircea Basescu , #Bercea Mondialu