Stenograme din dosarul in care Mircea Basescu il acuza pe Bercea Mondial de santaj

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 11:50
3997 citiri
Stenograme din dosarul in care Mircea Basescu il acuza pe Bercea Mondial de santaj
Foto: captura Youtube

Membrii familiei lui Mircea Basescu au fost audiati, marti, de judecatori de la Tribunalul Constanta in procesul in care fratele fostului presedinte a dat in judecata clanul condus de Bercea Mondial pentru santaj. Intr-o stenograma aflata la dosar se face referire la monitorizarile facute de SRI.

Evenimentul Zilei prezinta discutiile dintre Marian Capatana (foto), sotia si fiul lui Bercea Mondial, imediat dupa arestarea interlopului, in 2012.

Marian Capatana este personajul cheie. Initial, in fata procurorilor si in instanta, Capatana a jurat pe Biblie ca Mircea Basescu nu a primit niciun ban de la familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, insa ulterior acesta si-a schimbat declaratiile, sustinand ca toata suma, 600.000 de euro, destinata eliberarii liderului clanului interlop, ar fi ajuns la fratele fostului presedinte.

Intr-o interceptare aflata la dosar apar amenintarile pe care i le-a adresat Florin Anghel, ginerele lui Bercea Mondial, lui Marian Capatana.

"Mariane, nu mai are rost sa mai stam. Eu trebuie sa fiu la Bucuresti... Sa moara fata mea si eu sa mor tamponat daca nu oi cadea tu la puscarie, si tu si Mircea. Daca nu facem in tara asta distrugeri. O sa vezi. Bai, eu si asa nu mai am scapare. Sapte ani jumate si mama. Daca nu oi cadea tu cu mine la puscarie si cu Mircea, sa ma scuipi pe mine in gura. Bai, tu esti filmat cand ai luat banii aia, el e filmat cand a zis ca a luat banii.

Si tu la fel. Asculta incoa la mine. Daca tu nu oi cadea la puscarie cu mine. Si frate-su daca nu l-oi baga in card. Bai, daca nu bagam toate filmarile pe post, sa va termin eu pe toti. Asculta incoa la mine. Ca ce ba, si el l-a terminat pe tata. Asculta incoa la mine. Il tine frate-su. Si el mi-a zis cu gura lui ca tu ai luat toti banii", ii spune Florin Anghel lui Marian Capatana.

Sotia lui Mircea Basescu: Familia Anghel ne-a amenintat ca ne face de ras, daca nu primeste banii

De asemenea, la dosar se afla si stenograma unei convorbiri purtate de Florin si Fanica Anghel (sotia lui Bercea Mondial - n.red.) cu Marian Capatana in parcarea unei benzinarii, dupa condamnarea lui Sandu Anghel la Tribunalul Olt.

Capatana sustine ca a vorbit timp de patru ore cu Mircea Basescu in curtea acestuia, pentru ca toti, inclusiv familia Anghel, ar fi monitorizati de SRI, informeaza EvZ.

"Marian Capatana: Tu mi-ai dat 600. 000

Florin Anghel: Da, 600. 000.

Marian Capatana: In doua transe: 300 cu 300.

Florin Anghel: Nu, 350 cu 250.

Marian Capatana: Prima data 250 si asta...

Florin Anghel: Nu, 350 prima data.

Fanica Anghel: Nu, 250 prima oara.

Florin Anghel: Si i-ai dus la ei.

Marian Capatana: Eu i-am dus. Toti. Dupa aceea, impreuna, am fost la Bucuresti. I-am dat cu mana mea, ma.

Florin Anghel: El mi-a zis ca nu...Ca el a luat 250.000. Si din aia 280.000 de dolari care ni i-a dat inapoi, el s-a achitat.

Marian Capatana: Mai, omule, ascultama ce spun. Lasa-ma sa termin ideea.

Florin Anghel: Si tu, a zis ca tu ti-ai luat banii de la el.

Marian Capatana: Ce?

Florin Anghel: Tu ai luat restul de bani, 350.000.

Fanica Anghel: A ramas la tine banii.

Florin Anghel: 350.000 de euro a ramas la tine.

Marian Capatana: Asculta-ma ce spun. Deci eu, eu cu el am fost la Bucuresti.

Florin Anghel: Dar la cine ai dat tu banii? Spune-ne la cine ai dat? Spune-ne ma, manca-ti-as, ca noi nu mergem sa facem rau.

Marian Capatana: Omule...

Florin Anghel: I-ai dat lu' frate-su banii?

Marian Capatana: Nu direct.

Florin Anghel: Nu direct? Nu i-ai dat lu' frate-su bani?

Marian Capatana: Dar nu direct

Florin Anghel: Ai dat prin cineva la el?

Marian Capatana: Da

Florin Anghel: Pai si de ce nu a facut, ma, nimic?

Marian Capatana: Scurt. Asculta-ma ce spun. Singura treaba a fost de la SRI bagata. Intelegi?"

Citește și:
Solicitare în Parlamentul European: „Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi. Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina”
Solicitare în Parlamentul European: „Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi. Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina”
Europarlamentarul PMP Eugen Tomac afirmă, sâmbătă, că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă, şi anume expulzarea...
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...