Ce spune Traian Basescu despre condamnarea fratelui sau la inchisoare cu executare

Joi, 16 Iunie 2016, ora 12:30
15194 citiri
Ce spune Traian Basescu despre condamnarea fratelui sau la inchisoare cu executare
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu, presedintele Partidului Miscarea Populara, a reactionat la decizia Curtii de Apel Bucuresti care l-a condamnat pe fratele sau Mircea la 4 ani de inchisoare cu executare.

Fostul sef al statului spune ca, fiind o hotarare definitiva, nu are de facut niciun comentariu pe aceasta tema.

Traian Basescu este insa multumit ca instanta a ridicat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale fratelui sau.

"In privinta condamnarii fratelui meu nu am de facut nici un comentariu, fiind o hotarare definitiva a instantei, indiferent ce cred eu. Este o hotarare definitiva prin care a fost condamnat la patru ani de inchisoare, dar macar Curtea de Apel Constanta nu a mai retinut obligatii de plata din cate inteleg", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Potrivit biroului de presa al Partidului Miscarea Populara, aceasta va fi singura reactie a lui Traian Basescu pe aceasta tema.

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte, a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare.

Citeste mai multe despre condamnarea la inchisoare a lui Mircea Basescu

Decizia a fost luata, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut verdictul Tribunalului Constanta. Mircea Basescu trebuie sa se predea de indata pentru incarcerare.

El a fost condamnat pentru trafic de influenta, in dosarul in care este implicata si familia lui Bercea Mondial.

De asemenea, Marian Capatana, inculpat in dosar, ramane cu condamnarea de 3 ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta, dispusa de Tribunalul Constanta la inceputul anului.

Curtea de Apel Constanta a mai decis "confiscarea speciala" de la Marian Capatana a sumei de 265.000 de euro si a inlaturat dispozitiile privind confiscarea acestei sume de la Mircea Basescu.

Instanta a ridicat insa masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Mircea Basescu.

Capatana si Basescu au fost obligati si la plata a 800 de lei cheltuieli judicare catre stat.

I.O.

Citește și:
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....
Un lider PNL cere demisia ministrului Petre Daea: „Este cea mai mare pacoste pentru fermieri”
Un lider PNL cere demisia ministrului Petre Daea: „Este cea mai mare pacoste pentru fermieri”
Deputatul PNL și președinte al filialei din Brăila Alexandru Popa a cerut demisia ministrului PSD al Agriculturii Petre Daea, despre care spune că este „groparul” fermierilor. Popa îl...