Mircea Basescu are mai multa libertate in inchisoare, dupa ce i s-a schimbat regimul de detentie

Marti, 21 Februarie 2017, ora 12:39
2780 citiri
Mircea Basescu are mai multa libertate in inchisoare, dupa ce i s-a schimbat regimul de detentie
Foto: Arhiva (B1 TV)

Mircea Basescu, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, a fost mutat la sectia exterioara a Penitenciarului Poarta Alba, dupa ce i-a fost schimbat regimul de detentie de la semideschis la deschis.

Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Poarta Alba, comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor din penitenciar a decis ca de la inceputul acestei saptamani Mircea Basescu sa treaca de la regim semideschis la deschis.

Astfel, el a fost mutat, de luni, la sectia exterioara de la Valu lui Traian.

Potrivit datelor de pe site-ul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim deschis sunt cazate in comun, se pot deplasa neinsotite in interiorul penitenciarului, pot presta munca si pot desfasura activitatile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala in afara penitenciarului, fara supraveghere.

Judecatoria Medgidia a decis, pe data de 16 februarie, ca Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat. Decizia a fost atacata de catre procurorii DNA, la Tribunalul Constanta, care inca nu s-a pronuntat.

Mircea Basescu a fost condamnat definitiv in iunie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondialu.

Instanta a pastrat astfel decizia data initial de Tribunalul Constanta, in ianuarie 2016. In acelasi dosar, Marian Capatana a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta.

#Mircea Basescu regim deschis, #Mircea Basescu inchisoare , #inchisoare