Mircea Basescu poate fi liberat conditionat

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 15:04
4390 citiri
Mircea Basescu poate fi liberat conditionat
Foto: Arhiva Ziare.com

Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, poate fi liberat conditionat din inchisoare.

Decizia a fost luata miercuri de Judecatoria Medgidia, insa nu este insa definitiva si poate fi atacata la Tribunalul Constanta, anunta Realitatea TV.

Mircea Basescu a fost condamnat la patru ani de inchisoare, in vara anului trecut, pe 16 iunie, pentru trafic de influenta.

In acest dosar este implicata si familia lui Bercea Mondialu.

Fratele fostului presedinte a fost acuzat ca a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondialu, pentru a interveni pe langa judecatori, astfel incat acestia sa dispuna o solutie favorabila intr-un dosar pentru tentativa de omor.

Mircea Basescu a stat in arest preventiv din iunie 2014 pana in noiembrie 2014, iar ulterior in arest la domiciliu.

Fratele lui Traian Basescu a negat in permanenta acuzatiile aduse.

Aceasta este a treia oara cand Judecatoria Medgidia a decis ca Mircea Basescu poate fi liberat conditionat. Prima oara a fost in luna octombrie, la mai putin de 4 luni de incarcerare, iar a doua oara in luna februarie. De fiecare data, DNA a atacat decizia, iar la sfarsitul lunii martie Tribunalul Constanta a respins definitiv cererea fratelui fostului presedinte.

Atunci, magistratii au decis ca Mircea Basescu poate cere din nou liberarea dupa trei luni, lucru care s-a intamplat la inceputul lui iulie, dupa executarea unui sfert din pedeapsa.

F.N.

#Mircea Basescu liberat conditionat, #frate Basescu eliberat conditionat, #Mircea Basescu eliberat inchisoare , #inchisoare
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Ma intreb: asta tot manevra PSD e?