Mircea Beuran scapa de arestul la domiciliu. Ce nu are voie sa faca atat timp cat e sub control judiciar

de Ionel Stoica , Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 13 Martie 2020, ora 10:49

   

Mircea Beuran scapa de arestul la domiciliu. Ce nu are voie sa faca atat timp cat e sub control judiciar
Medicul Mircea Beuran va fi cercetat pentru infractiunea de luare de mita sub control judiciar, potrivit unei decizii definitive date de Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii au respins propunerea de prelungire a masurii arestului la domiciliu fata de Beuran formulata de DNA si au inlocuit-o cu controlul judiciar, pe o durata de 60 de zile, intre 12 martie si 10 mai 2020.

Obligatiile impusePe timpul cat se afla sub control judiciar, Beuran trebuie sa respecte mai multe obligatii:

a) Sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;b) Sa informeze, de indata, organul de urmarire penala, judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecata, in fata caruia se afla cauza, cu privire la schimbarea locuintei;

c) Sa se prezinte la organul de politie in raza caruia domiciliaza, ce este desemnat prin prezenta cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

Alte obligatiiJudecatorii i-au interzis lui Mircea Beuran sa ia legatura cu martorii din acest caz si sa nu desfasoare activitatea de presedinte al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, de director al Departamentului Chirurgie si sef al disciplinei Chirurgie Generala din cadrul aceleiasi universitati.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Beuran mai trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) Sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata;

b) Sa comunice periodic informatii relevante despre mijloacele sale de existenta;

c) Sa nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu martorii: Sinescu Ioanel, Sinescu Mircea-Constantin, Cioflan Bogdan, Haiducu Carmen, Haiducu Cornel, Haiducu Daniela, Haiducu Cristina, Lupu Cornelia, Turtoiu Rodica, Comsa Angelica, Ujica Daniela, Barbu Cornelia Nicoleta si Dezhkam Mahmoud sau alti martori ce vor fi identificati si audiati in cauza;

d) Sa nu desfasoare activitatea de presedinte al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, de director al Departamentului Chirurgie si sef al disciplinei Chirurgie Generala din cadrul aceleiasi universitati, in exercitarea carora se presupune ca a savarsit infractiunea pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale.

Instanta i-a atras atentia lui Mircea Beauran ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui chiar cu arestarea preventiva.

Citeste si: De ce a fost arestat Beuran: A recunoscut primirea mitei de 10.000 de euro. Plus faptele sale incurajeaza plecarea medicilor din tara
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4071 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Mircea Beuran scapa de arestul la domiciliu. Ce nu are voie sa faca
atat timp cat e sub control judiciar"

- sa se infecteze cu covid 19 ! :o)))
z123456
rank 5
Eu l-as detasa pe beuran
la un spital in care sa ingrijeasca bolnavii de coronavirus.
copilul
rank 1
mita pe dreacu,a intervenit,pentru Raed Arafat,cand i s-a vrut
mazilirea !!!!......ar fi fost misto acuma,fara Arafat ? pentru voi da,ca va orienta Sica si Turcan....!..:)))))))...
niculaeda
rank 5
@copilul 13.03.2020, 11:17
- mare doftor domnu calafat asta ! doftoru' OEP-ului !:o(((

"Mircea Beuran scapa de arestul la domiciliu. Ce nu are voie sa faca atat timp cat e sub control judiciar"
Rafalle
rank 5
Noul Alb
Era sa lesin!
Bine ca nu i s-a zis sa nu mai ia spaga !
I-ar fi afectat stabilitatea mintala
oranghutan
rank 5
Cum bag io sama,
la spagă n-are interdictii. Dar i sa sugerat să nu se mai incurce cu mizilicuri de 10.000 de euroi, ci să tintească la sume de la 50.000 in sus. Nu de alta, da' face pesedeu' de rusine
MugurDEfluier
rank 5
la rindul lui a dat spaga mai departe cu alti .
Daca scapa nevatamat spga se dubleza sa recupereze peiderile .Pote se introece la profesia lui la care se pricepe bine se pare "pacient flam·bé " .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor