Noutati editoriale in 2010

Vineri, 01 Ianuarie 2010, ora 17:40
3226 citiri
Noutati editoriale in 2010

Titluri de Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Mircea Cartarescu, cea mai recenta carte a Hertei Muller, dar si volume ale scriitorilor straini de succes, ca John Updike, Ismail Kadare, J.M. Coetzee, O. Pamuk sau Thomas Pynchon, se numara printre noutatile editoriale ale anului 2010.

Unii dintre cei mai cunoscuti autori romani, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Mircea Cartarescu isi vor lansa volume in 2010 la Humanitas, editura dezvaluind doar un titlu, "Din documentele boierilor Gradisteni. Franturi din trecutul Tarii Romanesti in povestea unui neam de mari boieri", si preferand sa nu spuna nimic despre celelalte. In privinta filosofilor Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, acestia vor lansa si audiobook-uri, "Minima moralia" si respectiv "Despre limita".

De asemenea, ultimul volum al Hertei Muller, in original "Atemschaukel", care va fi tradus, cel mai probabil, "Leaganul respiratiei", va fi, lansat anul viitor, mai ales ca scriitoarea a inregistrat un succes formidabil in Romania dupa ce a fost distinsa, anul acesta, cu ravnitul premiu Nobel, doua dintre cartile sale, "Inca de pe atunci vulpea era vanatorul" (noiembrie, 2009) si "Animalul inimii"(2006) fiind in topul celor mai bine vandute carti ale lui 2009.

Printre scriitorii straini care vor fi lansati in 2010 se numara deja consacratii si ultrapremiatii John Updike, Ismail Kadare si J.M. Coetzee. Astfel, fanii lui Rabbit se vor putea delecta cu un nou volum din serie, "Rabbit este bogat" de John Updike, iar "Tunetele ploii", este ultimul titlu din productiile de inspiratie istorica ale lui Kadare, nominalizat, in ultimii zece ani, de patru ori la un Premiu Nobel, si curtat la noi atat de Humanitas cat si de Polirom.

Laureatul din 2003 la acelasi popular premiu, scriitorul din Cape Town, J.M. Coetzee, lanseaza traducerea "Epocii de fier"(1990), dupa ce anul acesta Humanitas a publicat "Jurnalul unui an prost"(2007) de acelasi Coetzee.

Printre titlurile care vor fi lansate anul acesta se numara si volumul de debut al unei tinere autoare, Jennifer Cody Epstein, care a publicat anul acesta "Pictorita din Shanghai", o poveste inspirata de viata agitata a pictoritei de origine chineza Pan Yuliang, care a facut deja vanzari foarte bune, dupa modelul "Memoriilor unei gheise" de Arthur Golden sau al "Florii de zapada si evantaiul secret" al Lisei See.

Dintre autorii romani consacrati pe care editura Polirom ii va scoate anul viitor numele anuntate sunt Adrian Marino, cu un volum autobiografic postum in care criticul lamureste transant multe dintre polemicile in care a fost implicat si Catalin Dorian Florescu, scriitor de origine romana care locuieste in Elvetia si are un succes remarcabil pe piata editoriala de acolo, romanul "Zaira", care va fi publicat anul acesta de Polirom, fiind ultimul dintre bestsellurile sale.

Din literatura internationala, vor fi lansate "Muzeul inocentei", cel mai recent roman al turcului Orhan Pamuk, primul dupa recompensarea cu Nobelul pentru literatura, in 2006, "Howl si alte poeme", o selectie a celor mai cunoscute poeme al parintelui Beat, Allen Ginsberg si "Curcubeul gravitatiei", al unui alt "greu", de data aceasta al postmodernismului, Thomas Pynchon.

Editura Curtea Veche Publishing isi propune, in 2010, sa continue seria de autor Eckhart Tolle, cel mai bine vandut scriitor strain la aceasta editura in 2009, cu un nou volum, "Secretul lui Milton".

De asemenea, editura va publica "Lebedele salbatice", cartea autobiografica a scriitoarei de origine chineza Jung Chang, care povesteste in acest volum devenit bestseller mondial, viata a trei generatii de femei Chang, de la bunica sa pana la ea insasi. Celebritatea volumului acestei autoare stabilita inca din tinerete in Marea Britanie vine si din faptul ca a fost cenzurat in China comunista.

Printre cartile care vor fi lansate anului acesta la Curtea Veche se mai numara incercari de autofictiune, cum ar fi "Nostalgia nu mai e ce-a fost" de Simone Signoret si "Fericirea pentru o portocala nu inseamna sa fie o caisa" de Catherine Preljocaj. (L.S.)

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#carti lansate 2010, #Andrei Plesu, #Gabriel Liiceanu, #Mircea Cartarescu , #carti