Cartarescu: Partidul liberal ne-a tradat, suntem impinsi in barbarie

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 14:18
7132 citiri
Cartarescu: Partidul liberal ne-a tradat, suntem impinsi in barbarie

Scriitorul Mircea Cartarescu se arata foarte pesimist fata de mentinerea la putere a USL, perspectiva in care "demagogii si oamenii de nimic" vor guverna. El le cere oamenilor care "si-au pastrat luciditatea" sa ramana uniti.

"Vrea majoritatea alegatorilor o guvernare USL? USL sa fie. N-am puterea sa ma opun. Am vazut destule la viata mea: am trecut prin ceausism si iliescianism. Voi trece si prin pontism si antonescianism. Daca poporul alege sa se arunce intr-o aventura politica alaturi de oameni care au dovedit lipsa de respect pentru legile tarii, voi fi tarat si eu cu ei. Voi rabda ca demagogii si oamenii de nimic sa ma guverneze", scrie Cartarescu in EVZ.

Cartarescu raspunde atacurilor de la TV: Nu ma deranjeaza injuriile, ci minciuna

Confruntat cu aceasta perspectiva, scriitorul se declara solidar "cu mica Romanie care si-a pastrat luciditatea, cu cei care au taria sa reziste propagandei, cu cei care-si dau seama de grosolania si ticalosia liderilor ce se pregatesc, triumfand de pe-acum, sa ia puterea".

"Dragii mei, suntem 25 sau 30 la suta, cum am fost intotdeauna. Vom pierde toate bataliile in aceasta tara. Toate masinariile de propaganda au fost si vor fi mereu impotriva noastra. Partidul liberal, in care toti am crezut, ne-a tradat si s-a alipit celorlalti, facandu-i si mai puternici, si mai strivitori. Nu mai avem vreo sectiune politica importanta de partea noastra.

In acest moment nefericit pentru Romania, trebuie sa fim constienti ca suntem dimensiunea ei civilizata, pro-europeana si pro-NATO, cei care respecta legea si statul de drept. Suntem cei care au dreptate in isteria generala. Nu trebuie sa uitam acest lucru. Daca voi spune ca trebuie sa ramanem uniti, nu ma voi referi neaparat la voturi si la alegeri. Ci la faptul ca Romania, cu normalitatea ei, cu valorile ei, cu oamenii ei buni, cu elita ei, trebuie sa existe mai departe, orice s-ar intampla in plan politic. Ati vazut si vedeti catastrofa culturala pe care ne-a adus-o USL-ul. Este uvertura catastrofei noastre generale", adauga Cartarescu.

Cartarescu: Marga va pune ICR pe butuci

Scriitorul ii incurajeaza pe toti cei care mai cred "inca in decenta, legalitate, etica si cultura", afirmand ca au sansa de a duce "mai departe aceasta mica Romanie".

"Sa salvam ce se mai poate salva din barbaria in care suntem impinsi", concluzioneaza Mircea Cartarescu.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...