Mandatul de senator al lui Mircea Diaconu, discutat in plenul Senatului

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 15:15
2435 citiri
Mandatul de senator al lui Mircea Diaconu, discutat in plenul Senatului

Mandatul senatorului PNL Mircea Diaconu a fost discutat, luni, in plenul Senatului, pentru a se hotari cand va fi adoptata o decizie in cazul sau.

Saptamana trecuta, Comisia Juridica a Senatului a amanat o decizie in privinta senatorului liberal, care a fost declarat incompatibil de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, plenulului Senatului i-a fost plasata sarcina acestei hotarari, deoarece avizul senatorilor juristi este unul consultativ.

Incompatibilitatea lui Mircea Diaconu, discutata in Senat

Fostul ministru al Culturii, care se afla in conflict de interese, potrivit hotararii ANI, ar putea sa-si piarda mandatul de parlamentar si sa nu mai poata fi numit intr-o functie publica timp de trei ani, potrivit legii.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, "incepand cu data de 19.12.2008, a exercitat simultan demnitatea publica de senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de director-manager in cadrul Teatrului 'C.I. Nottara'".

ICCJ a decis, pe 19 iunie, definitiv si irevocabil, ca Mircea Diaconu s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011, dand astfel dreptate ANI, care daduse o decizie similara pe care Diaconu a atacat-o in justitie.

Mircea Diaconu, despre incompatibilitate: Nu e vina mea, e greseala Senatului

Procurorii au constatat cinci infractiuni de conflict de interes, comise de actor in calitate de director de teatru pentru a-si favoriza sotia, Diana Lupescu, actrita, regizoare si scenografa a aceluiasi teatru din Bucuresti.

Prin urmare, Mircea Diaconu si-a dat demisia din functia de ministru al Culturii, in seara aceleiasi zile, fiind inlocuit cu un alt senator PNL, Puiu Hasotti. "Ma retrag din Guvern, nu sunt dat afara de nimeni", a spus atunci vicepresedintele liberal, adaugand ca nu exista "nicio hartie emisa de ANI privind interdictia de a ocupa o functie publica timp de trei ani, exista un singur raport care ma gaseste incompatibil, pe care l-am contestat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mandat Mircea Diaconu plen Senat, #discutie Senat Mircea Diaconu, #mandat Diaconu discutat Senat, #Mircea Diaconu demisie Senat, #Mircea Diaconu incompatibil ANI, #Mircea Diaconu conflict de interese , #demisie