Mircea Diaconu, despre demisia lui Marga: Imi pare foarte rau, parca l-au pandit la colt!

Luni, 17 Iunie 2013, ora 19:39
2285 citiri
Mircea Diaconu, despre demisia lui Marga: Imi pare foarte rau, parca l-au pandit la colt!
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu considera ca motivele celor care au solicitat revocarea lui Andrei Marga sunt "pretexte" si denota lipsa de "fair-play". "Imi pare foarte rau, domnul Marga nu este un om caruia trebuia sa i se faca lucruri de tipul asta", a comentat Diaconu demisia sefului ICR.

"E o vanzoleala pe care nu o inteleg. S-a intamplat brusc, ceea ce nu inteleg. Pe de alta parte este pretextul nedepunerii unui raport, este tehnic si nu de continut. Mi se pare o acoperire usor jenanta.

Daca era o problema, trebuia spusa aia si nu altceva. Nu te legi de o depunere de hartie. Pe de alta parte sunt alte institutii care nu au depus de trei ani, de patru ani niciun raport. Tot in subordinea Senatului sunt. Deloc n-au depus si exista raporturi ale Curtii de Conturi ingrozitoare pentru tot felul de institutii carora nu le pasa. Nu depun nimic si nimeni nu sesizeaza!

De asta ma mira, de parca l-au pandit la colt! N-a depus, pac!", a declarat Mircea Diaconu pentru Ziare.com.

Andrei Marga a demisionat de la ICR

Vicepresedintele PNL spune ca nu are nicio explicatie de cum s-a ajuns sa se ceara in Senat revocarea lui Andrei Marga.

"Nu stiu care sunt motivele reale. N-am nicio explicatie, niciuna. Daca era o problema trebuia discutata problema. Cata vreme nu a fost nu consider ca e fair-play chestia asta.

Imi pare foarte rau, domnul Marga nu este un om caruia trebuia sa i se faca lucruri de tipul asta. Trebuia sa se discute deschis, pe probleme, 'n-a facut aia, n-a fost bun colo', lucruri concrete, serioase, nu te acoperi de o hartie", a punctat Mircea Diaconu.

Zoe Petre: Demiterea lui Marga, o jignire inutila. Un PSD-ist vorbea cu ura despre el

Andrei Marga si-a anuntat, luni, demisia de la sefia ICR, dupa ce comisiile reunite de Cultura si Externe ale Senatului au solicitat revocarea sa din functie. Motivul invocat de presedintele Comisiei de Cultura, Georgica Severin (PSD), a fost ca raportul de activitate depus de conducerea ICR nu a fost satisfacator.

"Motivul e nerespectarea legii in raport cu prezentarea raportului de activitate pentru anul de gratie 2012", a spus Severin.

De asemenea, senatorul PSD Cosmin Nicula, membru in comisia de buget-finante, a explicat ca fostul presedinte al ICR trebuia sa prezinte comisiei raportul institutiei si contul de executie pentru anul 2013, insa nu a facut-o.

"Andrei Marga avea obligatia ca pana in 15 aprilie sa trimita atat raportul ICR, cat si contul de executie bugetara, n-a facut-o. (...) Consider ca legea trebuie respectata, iar ca sa dau un aviz pe un cont de executie bugetara trebuie sa il am pe masa. Daca nu am acel aviz, cum sa fac acest lucru?", a declarat Cosmin Nicula.

Cel care a dat semnalul nemultumirii fata de Andrei Marga a fost chiar premierul Victor Ponta, care a spus ca ICR nu-si face treaba asa cum ar trebui.

"Din pacate, din pacate, situatia la ICR nu merge asa cum ne-am dori si vreau sa ne propuneti, si politic, si Senatului toate masurile care sunt necesare pentru ca ICR-ul, desi nu e in subordinea Guvernului, dar colaboreaza cu Ministerul Culturii si cu Ministerul de Externe, sa redevina totusi o institutie care sa ne ajute in promovarea culturii noastre in strainatate.

Nu cred ca lucrurile merg bine si o sa va rog, repet, impreuna cu ministrul de externe si cu presedintele Comisiei de cultura din Senat, sa faceti rapid o analiza si sa luam toate masurile care se impun", a cerut premierul saptamana trecuta.

Andrei Marga a fost sustinut pentru functia de presedinte al ICR de catre PNL.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mircea Diaconu demisie Marga, #Mircea Diaconu Marga ICR, #demisie Marga ICR , #demisie