Mircea Diaconu demisioneaza de la Ministerul Culturii - Hasotti, propus in locul sau (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 19 Iunie 2012, ora 20:16
6385 citiri
Mircea Diaconu demisioneaza de la Ministerul Culturii - Hasotti, propus in locul sau (Video)

Mircea Diaconu a demisionat, marti, din functia de ministru al Culturii.

"Ma retrag din guvern, nu sunt dat afara de nimeni", a declarat Diaconu, intr-o conferinta de presa sustinuta marti.

Diaconu a avut de facut, marti seara, "cateva precizari", pentru ca "vad ca televiziunile improvizeaza pe tema, nu detin perfect situatia". Fostul ministru al Culturii a tinut sa sublinieze ca el "coboara din tramvai", asa cum a spus de mai multe ori, adica "ma retrag din guvern, nu sunt dat afara de nimeni".

Liberalul a intarit ca nu exista nicio "hartie emisa de ANI privind interdictia de a ocupa o functie publica timp de trei ani, exista un singur raport care ma gaseste incompatibil, pe care l-am contestat".

Diaconu si-a motivat retragerea, spunand ca nu doreste sa "greveze" imaginea Guvernului.

Intr-un mic bilant dupa ceva mai mult de o luna la Cultura, Diaconu nu a spus decat ca a lucrat la cateva proiecte importante si doreste ca succesorul sau sa le continue. "In scurtul meu popas de ministru al Culturii, cu pasiune si cu patima m-am repezit pe niste subiecte care raman valabile si sper ca viitorul ministru le va duce mai departe, proiecte importante, care tin de natura si identitatea natiunii noastre. Am sa muncesac mai departe".

Diaconu nu a incheiat inainte de a-si exprima bucuria ca, in sfarsit, va putea sa-si scoata barca din curte, dupa trei ani in care nu a atins-o: "Am o barca in curte cu care n-am iesit nicoidata, in sfarsit o sa am timp".

Antonescu, atac la ziaristi

Presedintele liberalilor, Crin Antonescu, a anuntat in cadrul aceleasi conferinte de presa ca senatorul Puiu Hasotti este propunerea Partidului National Liberal pentru functia de ministru al Culturii.

Crin Antonescu a inceput interventia la conferinta de presa printr-un atac la adresa presei, pe care o acuza ca nu are respect fata de politicieni. In special televiziunea B1 si cotidianul Evenimentul Zilei il supara pe Antonescu. "Sunt alaturi de Mircea Diaconu pentru ca il socotesc un om perfect onest, care s-a expus si se expune tuturor mizeriilor pe care adversari politici de joasa speta si oameni care inteleg prin presa ceea ce fac, posturi ca B1, ziare care inca apar, ca Evenimentul Zilei, injosesc conditia de jurnalisti".

"E ingrozitor sa te bati cu calomnia, noroiul, desconsiderarea, pe care n-au niciun drept sa o arunce asupra unui astfel de om. Cei care mizeaza pe dezgust, care spera ca oameni pe care Dumnezeu i-a harazit cu alte daruri decat pe politicienii obisnuiti, se vor lasa coplesiti de dezgust, se inseala in cazul lui Diaconu. Nu va pleca pentru ca nu mai e ministru. Le spun celor care l-au dorit inlaturat ca nu au reusit", a spus liderul liberal.

Antonescu i-a multumit lui Diaconu si a anuntat ca l-a propus pe Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii. "Va aduc la cunstinta ca propunerea pe care i-am facut-o premierului Ponta este senatorul Puiu Hasotti, liderul gupului senatorial, doctor in arheologie, membru al comisiei de cultura in mai multe legislaturi", a afirmat acesta.

Decizia lui Mircea Diaconu vine dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti, definitiv si irevocabil, ca acesta s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011 cand a fost si senator si director al Teatrului Nottara.

Instanta Suprema a dat dreptate astfel Agentiei Nationale de Integritate, care daduse o decizie similara pe care Diaconu a atacat-o in justitie.

Ca urmare a acestei decizii, Mircea Diaconu pierde atat postul de ministru al Culturii, cat si functia de senator. De asemenea, potrivit legii, el nu va mai putea ocupa o functie publica timp de trei ani.

#Mircea Diaconu demisie, #Mircea Diaconu ministrul Culturii , #demisie
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Reteaua anti-Romania il invinge pe Diaconu
I
I.E.Feher
rank 1
OK, urmeaza sa-si dea demisia si ponta