Diaconu: Luni sunt deja la Bruxelles, am discutii cu 4 grupuri din PE

Joi, 29 Mai 2014, ora 18:44
4024 citiri
Diaconu: Luni sunt deja la Bruxelles, am discutii cu 4 grupuri din PE

Mircea Diaconu, singurul candidat independent care a reusit sa castige un mandat pentru Parlamentul European, a explicat ca luni va fi deja la Bruxelles, unde va avea discutii cu 4 grupuri din PE.

"Azi dimineata (joi - n.red) am fost anuntat de BEC sa ma duc sa-mi ridic mandatul si le-am spus ca sunt la Timisoara si ca am spectacol si nu pot ajunge", a declarat Diaconu, la Romania Tv.

Fostul liberal nu a fost prezent, joi dupa-amiaza, la primirea mandatelor de catre europarlamentarii alesi pe 25 mai.

Ulterior, intr-un comunicat remis Ziare.com, se precizeaza ca Mircea Diaconu va merge vineri, la sediul Biroului Electoral Central, de la ora 10.00, pentru a-si ridica mandatul de europarlamentar.

Noii europarlamentari romani si-au primit mandatele: Cine a lipsit, cine s-a pupat si ce rivali si-au dat mana

Presedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a explicat lipsa lui Mircea Diaconu de la primirea mandatului prin faptul ca acesta ar avea probleme din cauza unei contestatii a mandatului sau.

"Nu stiu de vreo contestatie la mandatul meu", a subliniat Diaconu.

Acesta a explicat ca programarile pentru spectacolele sale vor fi in weekend-uri, iar pe 2 iunie va fi deja la Bruxelles. El a mentionat ca va ramane independent si nu se va inscrie in niciun partid.

"Am programate discutii lunea viitoare cu vreo 4 grupuri din Parlamentul European, sa fiu apropiat unuia sau altuia, dar nu ma inscriu in niciunul", a mai afirmat fostul liberal.

Alegeri europarlamentare: BEC a anuntat rezultatele finale

Mircea Diaconu a ocupat a patra pozitie la alegerile europarlamentare de duminica, fiind votat de aproape 380.000 de alegatori, ceea ce reprezinta peste 6,8 la suta dintre cei prezenti la vot.

F.N.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...