Diaconu si-ar putea pierde mandatul in PE - Strategia sa dupa deciza CCR

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 22:21
6482 citiri
Diaconu si-ar putea pierde mandatul in PE - Strategia sa dupa deciza CCR

Europarlamentarul Mircea Diaconu a comentat, sambata seara, decizia Curtii Constitutionale care a hotarat ca politicienii gasiti in stare de incompatibilitate nu mai pot exercita nicio functie aleasa, timp de 3 ani.

"Eu stiu ca orice cetatean are drepturi. Drepturile trebuie respectate. Fireste, exista justitie la care te duci, bati la usa si ceri dreptate. (...) Eu nu m-am batut cu nimeni, eu nu am niciun razboi personal cu nimeni", a declarat Mircea Diaconu, invitat la Antena 3.

Europarlamentarul a mentionat ramane calm si va merge sa-si caute dreptatea mai departe in justitie.

Mandatul lui Diaconu in PE, contestat de ANI: Voi lupta pana la capat!

"Eu am primit ca ofranda aceste voturi. Nu sunt multe, dar sunt altfel decat celelate voturi. Nu sunt voturi cumparate, nu sunt voturi cerute, nu sunt voturi mintite, au venit singure. Cum sa nu le respecti?

Ce o sa fac eu? Ma duc mai departe la justitie, unde m-or chema, ma asez frumos in spate cu avocati si pledez cauza mea, adevarul meu. Pana acum am izbutit si ma tem pentru cei care ne asculta in toate sensurile ca voi reusi si mai departe. Mergem mai departe!", a completat fostul liberal.

Mircea Diaconu si-ar putea pierde locul la Bruxelles: E o prostie, PE nu e curte de justitie!

"Basescu a ratat un moment istoric"

Totodata, Diaconu a vorbit si despre refuzul lui Traian Basescu de a demisiona in urma scandalului in care este implicat fratele sau.

"Daca in timp ce se derula aceasta poveste, acest moment al istoriei, Traian Basescu ar fi fost, nu stiu, la Academie, tinand un discurs despre morala, despre un nou inceput, despre umanism as fi foarte de acord: i s-a intamplat! Pur si simplu, un accident de familie, dar cata vreme erai acolo, in acelasi ceaun, in complicitate. Nu te poti disjunge de fotografia aia, de momentul istoric. Esti la gramada, acolo, in acelasi ceaun.

Basescu s-a gandit la demisie. Isi va apara fratele dupa terminarea mandatului

Mai e ceva, despre demisie vorbim. Mi-ar fi fost usor, spune dansul. Eu pot sa cred ca acesta este un accident nefericit pentru un om politic de varf, pot sa cred asta, dar cand in 2012 un vot urias peste tot ce s-a votat in Romania vreodata si tu revi, in profida acelui vot, prin chichite, prin jocuri, ei bine, acela era un moment in care trebuia sa isi dea demisia. Era faptul si un gest pe masura faptului!", a conchis Diaconu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Diaconu mandat Pe CCR, #Diaconu ataca Basescu, #Diaconu europarlamentar incompatibil CCR , #europarlamentar