Mircea Diaconu, achitat definitiv de Inalta Curte pentru conflict de interese

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 09:26
5733 citiri
Mircea Diaconu, achitat definitiv de Inalta Curte pentru conflict de interese
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Mircea Diaconu a fost achitat definitiv de Inalta Curte in dosarul in care era acuzat de conflict de interese, dar a primit o amenda administrativa de 1.000 de lei.

Astfel, Inalta Curte a mentinut decizia data in luna martie de Curtea de Apel Bucuresti. Agentia Nationala de Integritate a contestat decizia si procesul a ajuns la Inalta Curte, unde, la data de 30 octombrie, procurorul de la Parchetul General a cerut, de asemenea, sanctionarea doar cu amenda administrativa, invocand cariera "remarcabila" a actorului.

Mircea Diaconu a fost trimis in judecata in noiembrie 2012 intr-un dosar in care era acuzat de 5 fapte de conflict de interese, dupa o sesizare primita de Agentia Nationala de Integritate.

Mircea Diaconu, dat pe mana Parchetului pentru abuz in serviciu si conflict de interese

In raportul intocmit de inspectorii ANI se arata ca, in calitate de director al Teatrului Nottara, Mircea Diaconu a participat, in 2007, la negocierea contractului de drepturi de autor pentru sotia sa, Diana Lupescu, in baza caruia aceasta a obtinut in mod direct un folos material.

De asemenea, Mircea Diaconu a participat la negocierea contractelor pentru punerea in scena a trei spectacole in care sotia sa indeplinea mai multe functii (regizor, scenograf sau actor).

Mai mult, in 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, la care sotia sa a primit calificative maxime in conditiile in care criteriile de concurs erau special alese in acest scop.

La trimiterea in judecata procurorii au sustinut ca, prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu sotiei sale, aceasta a realizat un folos material de 29.112 lei.

Mircea Diaconu, in instanta - I-a platit drepturi de autor lui Chopin

Pe de alta parte, Mircea Diaconu asteapta verdictul Inaltei Curti si in procesul deschis dupa ce Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat ca s-ar fi aflat in incompatibilitate in perioada in care a detinut simultan un mandat de senator si pe cel de director al unui teatru de stat, Teatrul Nottara.

Cazul Mircea Diaconu, deslusit de un avocat Interviu

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Diaconu achitat conflict interese, #Mircea DIaconu proces ANI sotie, #Mircea Diaconu amenda conflict interese , #europarlamentar