Ziare.com

Mircea Diaconu mai asteapta: Cand afla daca i se anuleaza sau nu mandatul de europarlamentar

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 14:04

   

Mircea Diaconu mai asteapta: Cand afla daca i se anuleaza sau nu mandatul de europarlamentar
Curtea de Apel Bucuresti a amanat vineri pentru 10 octombrie pronuntarea unei decizii pe cererea depusa de Agentia Nationala de Integritate (ANI) prin care se solicita anularea hotararii Biroului Electoral Central (BEC) privind atribuirea mandatului de europarlamentar lui Mircea Diaconu.

ANI a actionat in judecata Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), BEC si pe Mircea Diaconu, solicitand judecatorilor sa anuleze decizia BEC de atribuire a mandatului de europarlamentar.

Agentia arata ca a solicitat AEP, la data de 28 mai, sa nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate, astfel incat Autoritatea ar fi trebuit sa informeze Parlamentul European in vederea invalidarii mandatului acestuia.

Mandatul lui Mircea Diaconu in PE, contestat - ANI cere in instanta invalidarea

La data de 3 iunie, AEP a transmis ANI ca nu are competenta in acest caz.

"AEP, prin refuzul de a da curs solicitarii ANI, respectiv, neacceptarea domnului Mircea Diaconu pentru reprezentarea Romaniei in functia de membru in Parlamentul European, printr-o conduita pasiva, contrara legii, a indeplinit un act de acceptare a unei persoane care ar urma sa isi exercite mandatul sub efectul unei interdictii care decurge in mod direct din incalcarea pe de o parte a unor dispozitii legale cu caracter imperativ, cum sunt normele privind integritatea in exercitarea functiei publice, iar pe de alta parte din decizia definitiva si irevocabila a Instantei supreme din Romania", sustine ANI.

In opinia ANI, Mircea Diaconu se afla sub interdictia expresa prevazuta de lege pentru a ocupa o functie eligibila, cum este functia de membru in Parlamentul European, mandatul de senator al acestuia, tot o functie eligibila, incetand de drept prin efectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate, si pe cale de consecinta nu indeplineste "o conditie de fond" pentru a putea fi validat in exercitarea functiei de membru in Parlamentul European.

Pe de alta parte, ANI a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicita sa nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta a fost declarat in stare de incompatibilitate, printr-o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1357 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mircea Diaconu, alta relicva de comunist sustinut de un turnator si

de o TV mizerabila. Fauna de lipitori si paraziti este prolifica: Firea, Creata, Daciana, fosta EBa, ... lista este lunga.

 

Mircea Diaconu, Beligan, draga olteanu Matei ...

Unde sunt ceilalti ?
...oameni de cultura

Votati un plagiator
...sau un apropiat coleg usl
... ...apropiatii varanului
...

 

OAMENI DE CULTURA ??

Sunt cred ca pe camp,la cultura fiecaruia. Incet,incet vom avea creere prelucrate,si vom ajunge la nivelui celor care stiu sa scrie,ii judeca pe cei care stiu mai mult,si terminam cu leprele vechi.Le avem pe cele noi.Chiar avem noroc,


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor