Mircea Diaconu ramane europarlamentar: A castigat la Curtea de Apel procesul cu ANI (Video)

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 11:30
3966 citiri
Mircea Diaconu ramane europarlamentar: A castigat la Curtea de Apel procesul cu ANI (Video)

Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, cererea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) de anulare a hotararii Biroului Electoral Central (BEC) privind atribuirea mandatului de europarlamentar lui Mircea Diaconu, dar decizia nu este definitiva.

Pentru moment, Diaconu isi pastreaza mandatul, dar ANI poate ataca cu recurs decizia CAB la instanta suprema, in termen de 15 zile de la comunicare, informeaza Evenimentul Zilei.

Presedintele ANI, Horia Georgescu, s-a declarat optimist cu privire la sansele pe care agentia le va avea in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care vor solutiona contestatia.

"Noi avem cunostinta de opinia Inaltei Curti de Casatie si Justitie intr-o decizie a Curtii Constitutionale. In plus, in luna iunie, Curtea Constitutionala a emis o alta decizie care a clarificat acel text de lege referitor la interdictia de a ocupa o functie eligibila indiferent de tipul ei.

Dupa doua decizii ale Curtii Constitutionale si cu opinia Inaltei Curti, eu privesc optimist spre recursul pe care il vom formula", a spus Georgescu, dupa conferinta de lansare a unui sistem informatic de prevenire a conflictelor de interese in achizitii publice, informeaza Mediafax.

Mircea Diaconu mai asteapta: Cand afla daca i se anuleaza sau nu mandatul de europarlamentar

In luna iunie, ANI a actionat in judecata Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), BEC si pe Mircea Diaconu, cerand anularea hotararilor prin care acesta a putut candida la alegerile europarlamentare dupa primirea unei decizii definitive si irevocabile de incompatibilitate din partea Inaltei Curti.

In opinia ANI, Mircea Diaconu se afla inca de anul trecut sub interdictia expresa prevazuta de lege de a a ocupa timp de trei ani o functie eligibila, cum este functia de membru in Parlamentul European.

Mircea Diaconu, la un pas sa isi piarda mandatul de europarlamentar - Ce a decis CCR

ANI a trimis Parlamentului European o sesizare prin care a solicitat sa nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, dar forul european si-a declinat competenta.

Citeste si:
Congresul PNL resetează relația dintre partid și Klaus Iohannis: Ce ar însemna victoria lui Orban?
Congresul PNL resetează relația dintre partid și Klaus Iohannis: Ce ar însemna victoria lui Orban?
Alegerile interne din PNL nu înseamnă doar competiţia dintre Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Se tranşează si parteneriatul dintre liberali şi preşedintele Klaus Iohannis. O eventuală...
Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: "Nu sunt firmă de advertising"
Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: "Nu sunt firmă de advertising"
Premierul Florin Cîțu spune, întrebat dacă se consideră vinovat de eşecul campaniei de vaccinare, aşa cum acuză unii dintre cei care îl contestă, că el nu este firmă de advertising....
Sursa: Ziare.com