Mircea Diaconu si-ar putea pierde locul la Bruxelles: E o prostie, PE nu e curte de justitie!

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 16:25
6166 citiri
Mircea Diaconu si-ar putea pierde locul la Bruxelles: E o prostie, PE nu e curte de justitie!

Europarlamentarul Mircea Diaconu sustine ca nu il intereseaza decizia de joi a CCR referitoare la legea ANI privind alesii declarati definitiv incompatibili. Potrivit presedintelui ANI, Horia Georgescu, eurodeputatul este printre cei ce si-ar putea pierde mandatul.

Presedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat pentru Stiripesure.ro ca, fiind o decizie de interpretare, hotararea CCR poate fi aplicata si altor alesi, inclusiv lui Mircea Diaconu.

"ANI va formula solicitari, la care va atasa decizia CCR si deciziile definitive ale instantei supreme, si catre Parlamentul Romaniei si catre Parlamentul European, in vederea aplicarii legii", a spus Horia Georgescu.

Mircea Diaconu a declarat, pentru Ziare.com, ca decizia de joi a Curtii Constitutionale se refera la un alt caz.

"Nu comentez nimic si nu ma intereseaza subiectul. Am avocati, e treaba lor. Cauza Curtii Constitutionale nu e pentru mine, daca ati observat e alta persoana, e un caz personalizat, asteptam sa se intample ceva, sa scrie ce si cum, dureaza.

E o prostie, deci nu ma intereseaza absolut deloc subiectul. E cauza alteia. Cand o sa fie un proces, ceva, in care sunt eu, atunci da, ca nu e al meu. Cand sunt cazurile mele e treaba mea, acum nu e treaba mea. N-are sens, nu ma intereseaza si, repet, nu ma pricep, nici nu stiu ce e acolo", a declarat europarlamentarul.

Mircea Diaconu, la un pas sa isi piarda mandatul de europarlamentar - Ce a decis CCR

La observatia ca Horia Georgescu a spus ca Agentia va transmite solicitari catre Parlamentul European, in care va include cea mai recenta decizie a CCR, Mircea Diaconu a amintit ca au fost transmise solicitari si in luna iunie.

"Aia nu sunt curte de justitie, aia au alta treaba pe acolo. Nu cantaresc ce zice ANI, nu cantaresc deloc. Dar, ma rog, e treaba lor, sa trimita...", a spus europarlamentarul.

Mandatul lui Mircea Diaconu in PE, contestat - ANI cere in instanta invalidarea

Intrebat daca este increzator, in privinta cazului sau, Mircea Diaconu a precizat: "Nu sunt increzator de niciun fel, nu sunt nimic, nu ma intereseaza subiectul asta. Am avocati".

"Daca exista incidenta asupra povestii mele, e in regula, daca nu... e treaba avocatilor. Eu nu ma pricep la lucruri de-astea, eu sunt doar o persoana, atat. Si nu comentez de niciun fel", ne-a mai declarat europarlamentarul, care a adaugat ca se afla la Parlamentul European si ca va reveni in tara peste doua saptamani.

Curtea Constitutionala a adoptat, joi, o decizie cu privire la interpretarea legii ANI conform careia alesii declarati definitiv incompatibili de justitie nu mai pot ocupa timp de trei ani nici o functie publica, indiferent daca este vorba despre una aleasa sau numita.

Decizia CCR vine ca urmare a unei exceptii ridicate intr-un proces de catre deputata PNL Steluta Cataniciu, declarata incompatibila de instanta in timp ce era consilier local si care risca acum sa isi piarda mandatul de parlamentar.

Dupa ce CCR isi va motiva decizia, Agentia Nationala de Integritate ar putea sa notifice din nou Parlamentul European si sa ceara invalidarea mandatului lui Mircea Diaconu.

"Fiind o decizie de interpretare, aceasta decizie se aplica tuturor cazurilor cu probleme, ma refer aici la cele aflate pe rolul Parlamentului, cazul senatorului Akos Mora si a deputatului Stefan Bucur Stoica, precum si a dlui Mircea Diaconu, membru al Parlamentului European", a declarat presedintele ANI, Horia Georgescu.

Quarterly Report - Editia 4

Noi dezvăluiri făcute de către Nicușor Dan, despre mafia imobiliară din București. Cum i s-a propus șpagă: „Sunt independent!" VIDEO
Noi dezvăluiri făcute de către Nicușor Dan, despre mafia imobiliară din București. Cum i s-a propus șpagă: „Sunt independent!" VIDEO
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a fost provocat de către protestatarul Marian Ceaușescu să vorbească despre avere, spăgi și mafia imobiliară. Oficialul PMB susține că nu are...
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
#Mircea Diaconu decizie CCR, #Diaconu CCR decizie incompatibili, #Diaconu mandat Parlamentul European , #europarlamentar