Numar mare de asistenti locali pentru europarlamentari - ce roman are 13 ajutoare

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 15:48
3829 citiri
Numar mare de asistenti locali pentru europarlamentari - ce roman are 13 ajutoare
Foto: Ziare.com

Un europarlamentar roman se numara printre eurodeputatii cu cel mai mare numar de asistenti locali, anunta presa externa, in contextul unei anchete a Parchetului parizian.

Institutia a deschis, pe 24 martie, o ancheta preliminara in legatura cu asistentii parlamentari ai Frontului National in Parlamentul European, "in urma unui denunt al lui Martin Schulz (presedintele PE - n.red.), privind fapte ce sunt susceptibile ca ar reprezenta abuz de incredere", noteaza EurActiv.fr.

In anul 2013, peste 80 de eurodeputati au recrutat mai mult de 10 asistenti locali in anul 2013, iar unul dintre ei a recrutat chiar si 43. Situatia inedita a aparut in contextul pregatirilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2014.

Situatia eurodeputatilor cu multi asistenti locali este intalnita mai ales in tarile din estul Europei, practicile fiind obisnuite in Romania si in Bulgaria.

Spre exemplu, europarlamentarul roman Mircea Diaconu, independent, are la dispozitie 13 asistenti locali, iar doi eurodeputati bulgari au cel putin 11. La fel si in Lituania, unde majoritatea europarlamentarilor au mai mult de 10 asistenti de persoana.

Lituanianul Antanas Guoga, cunoscut in lumea pokerului drept Tony G, detine recordul de 24 de asistenti locali.

#Mircea Diaconu asistenti locali, #Mircea Diaconu asistenti parlamentari, #asistenti Parlamentul European , #europarlamentar