Verdict final pentru Mircea Diaconu

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 10:13
4505 citiri
Verdict final pentru Mircea Diaconu

Mircea Diaconu afla joi verdictul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul in care este acuzat de ANI de conflict de interese.

Decizia ICCJ este definitiva.

In luna martie, Curtea de Apel Bucuresti l-a gasit vinovat pe Mircea Diaconu de acuzatiile ce i s-au adus, dar a decis achitarea fostului ministru al Culturii pe motiv ca nu reprezinta un pericol social. In schimb, Diaconu a fost amendat cu 1.000 de lei.

Atat actorul, cat si procurorii au atacat decizia CAB la Inalta Curte.

Mircea Diaconu, vinovat de conflict de interese, dar achitat de CAB - Vezi motivele

Mircea Diaconu este acuzat de procurori ca, in calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", a participat la negocierea conditiilor si a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul care a permis sotiei sale, actrita si regizoarea Diana Lupescu, sa realizeze mai multe spectacole, in baza carora aceasta a obtinut diverse sume de bani.

Mircea Diaconu, dat pe mana Parchetului pentru abuz in serviciu si conflict de interese

Mircea Diaconu, in instanta - I-a platit drepturi de autor lui Chopin

Mircea Diaconu mai are pe rol si un alt proces, deschis dupa ce ANI l-a acuzat ca s-a aflat in incompatibilitate, exercitand simultan functia de senator si pe cea de director al unei institutii de stat - Teatrul Nottara, iar Inalta Curte a confirmat raportul ANI.

Cazul Mircea Diaconu, deslusit de un avocat Interviu

Mircea Diaconu a candidat la alegerile europarlamentare din luna mai si a castigat un mandat de europarlamentar, dar Agentia Nationala de Integritate i-a contestat mandatul, spunand ca, potrivit legii, nu ar mai putea ocupa o functie publica pana in anul 2015.

Curtea de Apel Bucuresti i-a dat dreptate lui Mircea Diaconu, iar ANI a contestat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mircea Diaconu ramane europarlamentar: A castigat la Curtea de Apel procesul cu ANI (Video)

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...