ANI continua lupta cu Mircea Diaconu si ataca decizia Tribunalului Bucuresti

Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 19:00

   

ANI continua lupta cu Mircea Diaconu si ataca decizia Tribunalului Bucuresti
Agentia Nationala de Integritate (ANI) va ataca decizia Tribunalului Bucuresti de admitere a contestatiei lui Mircea Diaconu, a confirmat, sambata, presedintele ANI, Horia Georgescu.

Contestatia se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu va fi insa atacata de Biroul Electoral Central, potrivit purtatorului de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Diaconu s-a declarat increzator, sambata, in decizia pe care o va lua instanta in cazul atacarii hotararii Tribunalului Bucuresti care a admis contestatia sa astfel incat sa poata candida la alegerile europarlamentare.

"Va fi foarte clar un recurs. In mod sigur. Am vazut energia pe care o avea reprezentanta ANI", a spus acesta, mentionand ca, practic, orice intervenient poate face recurs.

Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare: Mi-e frica, dar am incredere in justitie!

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis sambata contestatia lui Mircea Diaconu, astfel incat acesta poate candida la alegerile europarlamentare, decizia nu este insa definitiva.

Mircea Diaconu a atacat in instanta hotararea BEC prin care i s-a respins candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, motivul invocat de Biroul Electoral Central fiind acela ca are interdictie sa ocupe o functie eligibila.

"La momentul depunerii candidaturii, Mircea Diaconu se afla in perioada de interdictie a ocuparii unei functii eligibile", releva motivarea deciziei BEC.

BEC a avut in vedere raportul Agentiei Nationale de Integritate privind starea de incompatibilitate in care s-a aflat Mircea Diaconu ca urmare a exercitarii concomitente a demnitatii de senator si a functiei de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara".
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3421 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
AIUREA AIUREA
rank 5
Diaconu are dreptul sa candideze !
conform constitutiei ! si... va fi lasat sa candideze...daca va pierde lucrurile sunt simple...daca va castiga nu va fi VALIDAT pentru ca in conformitate cu legea ANI nu are voie sa ocupe o astfel de functie...SIMPLU ! NU ?
niculaeda
rank 5
asha ,
- shi trebuie !
Tezeus
rank 3
Activitatea la ani a tov georgescu este legata de acest proces !
Pt ca datorita amenintarilor la adresa populatiei romane,cu referire la cei care l-au votat pe M Diaconu, tov georgescu poate sa-si piarda minunata functie, platita tot din banii celor pe care i-ar dori in puscarie !!
Utilizator sters
Horia Georgescu, o glumă a Epocii băsescu în capul ANI
Geogescu e un mafiot comunist securist băsist.

Consiliul Național de Integritate

- In atentia Presedintelui si Biroului Permanent al Senatului

SESIZARE

prin care solicităm, in conformitate cu prevederile art. 26 alin. 1 si 4 rap. la art. 25 lit. d si e comb. cu art. 19 alin. 2 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, să inaintați Senatului Romaniei propunerea pentru eliberarea din functie a presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Georgescu Horia, pentru următoarele

MOTIVE :

Numitul Georgescu Horia s-a aflat in stare de incompatibilitate atat in perioada in care a detinut functia de secretar general al Agentiei Nationale de Integritate (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cat si in perioada de cand detine functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (18.04.2012- prezent), intrucat a detinut si detine functia de administrator la o societate comercială ( S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov), pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese depuse in perioada 2008-2013, săvarsind astfel și infractiunea de fals in declaratii.

Conform adresei Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735 /05.12.2013, numitul Georgescu Horia a avut calitatea de asociat si/sau administrator in sase societăti comerciale din Romania : S.C. Outlook SRL Brasov, S.C. Financial Securities TB S.A. Bucuresti , S.C. HBG Consulting SRL Brasov, S.C. Imperial SRL Brasov, S.C. Platinum Media SRL Brasov si S.C. Imperium SRL Brasov. Potrivit acestei adrese, numitul Georgescu Horia detine si in prezent calitatea de asociat si administrator la S.C. Outlook SRL, societate infiintată in data de 10.12.1999 si aflată in stare de lichidare.

Numitul Gerogescu Horia a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL in data de 10.11.1999, pe o durată neprecizată, si nu a renuntat la această functie in perioada in care a detinut functiile de secretar general, respectiv de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Conform practicii instituite de Agentia Natională de Integritate, există stare de incompatibilitate si in cazul in care societatea in care un demnitar sau un functionar public a detinut functia de administrator a fost dizolvată de drept si se află in stare de lichidare. Potrivit informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, in cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) de abia in data de 12.11.2013, pană la această dată atributiile de administrator revenind numitului Georgescu Horia.

In conformitate cu prevederile art. 25 lit. d din Legea nr. 144/2007, presedintele Agentiei Nationale de Integritate poate fi eliberat din functie cand se constată nerespectarea dispozitiilor legale privind regimul incompatibilitătilor.
DAN-795
rank 5
Multumim lui Dzeu , ca nu suntem un popor de
starpituri , si ca nu avem atita talent, ca sa umblam cu jalba pe la stapinire sa ne primeasca si pe noi in gashka celor ce au declansat marele jaf .

Desi nu pare dominat de un handicap ce l-ar face pe acest pigmeu incapabil sa-si cistige existenta , multi conationali au demnitatea sa nu se tarasca precum o rama unsuroasa, cersind de pomana unor umili slugoi .
spartacus
rank 5
@Brobonel, @macsi, papagali galbeni- care vor pieri prin ...
... ei insisi... Sunteti de un penibil greu de acceptat.
Nu vreau sa mai fac alte comentarii. Scrierile voastre spun totul despre p.r.o.s.t.i.a omeneasca dusa la extrem.
Speram sa primiti o scatoalca definitiva si irevocabila de la Curtea de Apel.
macsi
rank 5
ANI e o institutzie dubioasa!
Chair Georgescu, seful ei, are niste afaceri dubioase, venituri nefiscalizate, evaziune fiscala!
ANI nu e o autoritate morala!
Georgescu plateste rate la un imprumut cu care a cumparat casa parintzilor cu bani imprumutatzi de la parintzi!
Speram ca e cu dobanda preferentziala!
Isi bat jok omanenii lui Base de noi, ei fura si noua ne arata dosul!
DR.STRANGELOVE
rank 5
Pai nu l-a obligat nimeni pe maestrul
sa fie fripturist. Daca se multumea atunci cu mai putin si nu incalca legea, acum lua fara probleme si cinstit vreo 10 mii de euro pe luna timp de patru ani... dar vedeti, asa e romanul, lacom si fara rabdare... ginta noastra latina...
Utilizator sters
Pai nu l-a obligat nimeni pe maestrul sa fie fripturist
Nici pe tine.
Utilizator sters
ANI are chipul si infatisarea....
lui Basescu si M.Macovei. Probabil ca o sa-l transforme pe Diaconu in viitorul presedinte al Romaniei in cazul in care Curtea de Apel va da ascultare guvernatorului de la Cotroceni.
LIBERALUL
rank 5
Nu cunosc finalul dar,
Cerbicea lui Mircea a pus intr-o lumină "meritată"unele
institutii ...De exemplu ANI si ICCJul,se bat si cu cei cu cei care judecă de drept in Romania?
niculaeda
rank 5
@LIBERALUL
- da' iccj ce-i ? nu-i instantza !
Motivat
rank 1
vreau schimbare
ANI impreuna cu BEC sunt 2 institutii controlate de putere care sunt folosite pentru a-i impiedica pe candidatii independenti sa ia din locurile pentru europarlamentare. Candidatii partidelor sunt niste tepari care vor doar sa spele banii statului prin afacerile lor. Voi vota un parlamentar independent in dauna unui reprezentant al partidelor politice. M-am saturat de scandal si batjocora si de oameni care fac legi pe genunchi si apoi au pretentia ca cetatenii sa le respecte. Mi-a placut in schimb programul politic al lui Danut Liga. Cred ca este un politician corect care are respectul pentru cetateanul care l-a votat si va face o buna imagine Romaniei in PE. Vom vedea maine si decizia in cazul lui. Ii urez succes !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor