Diaconu, contestat la BEC: Cineva vrea sa-mi ia dreptul de a fi ales, n-am omorat pe nimeni in Romania

Vineri, 28 Martie 2014, ora 12:55
3537 citiri
Diaconu, contestat la BEC: Cineva vrea sa-mi ia dreptul de a fi ales, n-am omorat pe nimeni in Romania
Foto: infobraila.ro

Mircea Diaconu a acuzat ca, la Biroul Electoral Central (BEC), au fost depuse contestatii fata de candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, pentru ca exista o persoana care vrea sa ii ia "dreptul de a alege si de a fi ales".

Diaconu a precizat ca este vorba despre o persoana cu care a avut divergente in anul 2009 si care "conduce cu o mana de fier forjat" si in prezent, insa nu a vrut sa dea niciun nume, scrie Mediafax.

Diaconu, despre contestarea candidaturii sale la PE: Foarte bine, asta si vreau, judecata

"Nu sunt contestatii la listele cu semnaturi, ci la candidatura mea, la dreptul de a alege si a fi ales, care face parte din drepturile universale ale omului. Cineva vrea sa mi-l ia, si eu spun ca nu trebuie sa mi-l ia, si nu vreau sa il dau.

Se intampla asta pentru ca intr-o perioada care a contat, in 2009, de divergente si opinii, mi-am spus parerea transant despre o persoana care conduce cu o mana de fier forjat si astazi si care a creat un sistem cu niste oameni cheie, asezati in institutii cheie, si care actioneaza directionat. Adica, se indreapta catre o persoana si o termina, ca imagine, cariera, sanatate. Si eu am devenit o tinta", a explicat fostul liberal.

Mircea Diaconu a spus ca nu da numele persoanei, deoarece nu vrea sa coboare la nivelul acesteia, dupa ce a fost rugat de jurnalisti sa faca o nominalizare.

ANI cere BEC sa nu permita inscrierea lui Mircea Diaconu pentru alegerile europarlamentare

Cu toate acestea, fostul ministru al Culturii este increzator ca BEC nu ii va respinge candidatura, pentru ca institutia judeca lucrurile la rece, tehnic.

"Nu cred ca BEC va respinge candidatura mea, ma uit pe lege si stiu ce atributii are si cum priveste BEC lucrurile, le priveste tehnic, rece, dupa legea sa. Astept contestatiile sa se judece acest lucru si sa intelegem si noi odata daca unui cetatean roman ii poti taia drepturile civile, cetatenesti cand vrei tu, ca organ administrativ. Mie nu mi-a retras nimeni aceste drepturi, nu am omorat pe nimeni in Romania, nu am furat un leu, de ce sa fiu pedepsit in felul asta", a detaliat Diaconu.

Mircea Diaconu isi descarca voturile la BEC, in prezenta stegarului dac

Acesta si-a depus dosarul de candidatura la BEC, miercuri seara, dupa ce a reusit sa straga cele 100.000 de semnaturi pentru a intra ca independent in cursa pentru un loc in Parlamentul European. Institutia va decide adminterea sau respingerea candidatilor pana pe 5 aprilie, in timp ce solutionarea contestatiilor se face de catre Tribunalul Bucuresti.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mircea Diaconu contestatii BEC, #Mircea Diaconu contestatii europarlamentare, #Mircea Diaconu europarlamentare , #incompatibil