Dosarul Diaconu: nemernici sau ticniti?

Autor: Cristian Mihai Chis
Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 12:43
6872 citiri
Dosarul Diaconu: nemernici sau ticniti?

Da, este nedrept ce i s-a intamplat senatorului Mircea Diaconu. Omul a intrebat la Comisia juridica daca poate fi director de teatru si parlamentar in acelasi timp, iar colegii l-au linistit. Se poate merge pe lipsa intentiei.

Ulterior, insa, Justitia i-a trimis inapoi la scoala pe avocatii din Legislativ si a decis, fara cale de atac in aceasta tara democratica in sensul nabadaioas al termenului, ca Diaconu isi pierde calitatea de ales al poporului.

Timpurile cand magistratii aplicau legea, care, in ciuda simpatiei de care se bucura actorul, trebuie sa fie aceeasi pentru toti, au o mare importanta. Era 19 iunie, Guvernul Ponta avea deja cateva saptamani de la instalare si ingenunchiase PDL. Nimic nu parea sa ameninte marsul triumfal catre alegerile parlamentare, se pregatea blitzkrieg-ul caruia urma sa-i cada victima Traian Basescu.

Daca vreti, era aceeasi atmosfera de incredere in forte proprii ca acum, cand Uniunea Social Liberala sta teribil de bine in sondaje in ciuda unei situatii economice vecina cu nebunia, inghetarii decontarii pe proiectele europene, scumpirii fara precedent a alimentelor si infrangerii usturatoare in chestiunea demiterii sefului statului.

Altfel spus, USL-ului nu-i mai ajungeai cu prajina la nas si de la impresia ca totul este posibil pana la convingerea asta nu mai era decat un pas. Pe care activistii aliantei l-au facut, concomitent cu sporirea sentimentului invincibilitatii. De ce sa aplici o hotarare judecatoreasca? (Apropos, asta inseamna abuz in serviciu. Vreun dosar, ceva?)

Asa s-a ajuns acum, de pilda, la o declaratie a lui Eugen Nicolaescu pe care o consider ilustrarea perfecta a ceea ce s-a petrecut in mintea greucenilor USL. Pentru liberal, Senatul este singura institutie capabila sa interpreteze legea, prin urmare Curtea Constitutionala nu avea dreptul sa o faca.

"CCR este un instrument politic pentru Traian Basescu. Mircea Diaconu a fost un opozant adevarat al lui Traian Basescu, iar Basescu loveste in adversarii sai cand nu te astepti, are rabdare sa distruga orice adversar, nu iarta si nu uita", a adaugat Nicolaescu (desi decizia CCR a fost luata in unanimitate) pentru Ziare.com.

Si are si solutii: modificarea Constitutiei astfel incat CCR sa-i fie diminuate atributiile, iar Parlamentul sa poata intoarce hotararile acesteia cu o majoritate de doua treimi.

Asa-i ca suna cunoscut? Bingo! O luam de la capat. Se pare ca nu am priceput nimic din ce s-a intamplat in aceasta vara, cum trateaza statele civilizate folosirea institutiilor statului la modul discretionar. Draga Uniune Europeana, venim!

Citeste si:
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
Ministerul Transporturilor a decis luni, 27 septembrie, revocarea Marianei Ioniţă de la conducerea Companiei de Drumuri (CNAIR) şi înlocuirea acesteia cu inginerul Cristian Pistol, consilierul...
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...
Sursa: Ziare.com