Ziare.com

Incompatibilitatea lui Diaconu, pe masa CCR

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 10:27

   

Incompatibilitatea lui Diaconu, pe masa CCR
Scandalul incompatibilitatii senatorului Mircea Diaconu ajunge, miercuri, pe masa judecatorilor Curtii Constitutionale.

Magistratii CCR vor dezbate sesizarea facuta de Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la modalitatile de rezolvare a conflictului constitutional iscat in urma refuzului Senatului de a aplica decizia instantei supreme.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Alina Ghica, a inaintat o sesizare oficiala CCR cerandu-i sa solutioneze conflictul aparut intre puterea legislativa, Parlament, si puterea judecatoreasca in cazul refuzului Senatului de a-l revoca pe Mircea Diaconu.

Cazul Diaconu, la CCR: Presedintele CSM reclama conflictul Senat - instanta suprema

Presedintele CSM a luat aceasta decizie dupa ce Agentia Nationala de Integritate a semnalat plenului CSM faptul ca Senatul a refuzat sa puna in executare o decizie definitiva si irevocabila a instantei supreme.

Mircea Diaconu a fost gasit in incompatibilitate dupa ce a ocupat simultan functia de senator si director al unui teatru de stat, Teatrul Nottara din Bucuresti.

Conform legii, el ar fi trebuit sa fie revocat din Senat, asa cum s-a intamplat cu deputatul PC Sergiu Andon. De asemenea, el nu mai are voie timp de 3 ani sa candideze pentru functia in care a fost gasit in incompatibilitate si nici sa mai fie numit intr-o functie publica.

Mircea Diaconu ramane senator

Plenul Senatului a respins, insa, la sfarsitul lunii octombrie, revocarea din functie a senatorului PNL Mircea Diaconu.

D.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1708 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acest Diaconu se dovedeste a fi

un adevarat munte de ne.simtire. A ramas in Parlament in contra bunului simtz si in dispretul total al legii, pentru a se alege cu o pensie grasa de parlamentar. Un trist.

 

Asa se obtin pensii mari...

"Mircea Diaconu ramane cu mandatul si pensia de senator," scria aseara tarziu pe manseta la Digi tv.
Iata inca un privilegiat care se alatura miilor, zecilor de mii de privilegiati, profitori, care va primi de la stat pensie nesimtita, nemeritata, pentru care nu a muncit, in timp ce milioane de pensionari romani traiesc in saracie crunta si mor de foame ori din lipsa de medicamente.

 

SA-TI FIE RUSINE!!!

Este greu sa faci comentarii fata de un om lipsit de bun simt, este greu sa intelegi de ce are acest comportament...toata tara discuta lipsa sa de etica moralA si el pare ca nu intelege...oare de ce?? pacat...era apreciat ca actor...mare pacat ca unii oameni se transforma atat de repede in raul moral...Sa-ti fie rusine, Diaconu,Mircea!!

Păcat!

Un mare actor inghitit de un mic cersetor.

 

Cred că sunteți ceea ce spuneți...

Te credeam altfel,dar văd că ești un slujbaș portocaliu cu prejudecăți josnice.....

Inainte de a-l acuza ai bunăvoința să citești asta:

Măreția dreptului in cazul Diaconu: judecătorii spun că nu este de vină, dar trebuie pedepsit.

Curtea Constițională a Romaniei va discuta, astăzi, sesizarea CSM cu privire la conflictul de natură constituțională intre puterea judecătorească și Parlament, după ce Senatul decis să nu intrerupă mandatul liberalului Mircea Diaconu. Președinta CSM, Alina Ghica, a sesizat CCR cu privire la conflictul de natură constituțională intre CSM și Senat. Senatorul a fost acuzat de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, pentru că a avut două funcții in același timp: de senator și de manager al Teatrului Nottara.

In momentul in care s-a schimbat legea incompatibilității, in anul 2010, senatorul s-a adresat Comisiei Juridice, care a constatat la acea dată că nu există incompatibilitateantre cele două funcții. Inalta Curte de Justiție și Casație a hotărat revocarea lui din funcția de senator din cauza incompatibilității, iar motivarea deciziei a fost publicată de luju.ro. Surprinzător este motivul hotărarii ICCJ și anume că "Senatul s-a aflat in eroare și l-a determinat și pe Mircea Diaconu să se afle in stare de incompatibilitate in acești ani". Mai mult, ICCJ precizează nu este nicio culpă a recurentului.

Plenul Senatului, a respins din nou, marți, reluarea procedurii de demitere a senatorului, solicitată de președintele Traian Băsescu. Comisia juridică și-a menținut poziția și a spus că reluarea votului in cazul Mircea Diaconu trebuie făcută doar din motive temeinice și cu acordul tuturor liderilor de grupuri parlamentare senatoriale.

Curtea de Apel București a considerat, la fel ca și ICCJ, că Mircea Diaconu a fost de bună credință și că a cumulat cele două funcții cu permisiunea Senatului. Potrivit motivelor CAB, “Mircea Diaconu a fost de bună-credință și a procedat legal cand a solicitat și obținut de la Comisia Juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări o verificare privind situația sa de incompatibilitate". In urma cererii, așa cum scrie și in comunicat, s-a stabilit că Diaconu NU se află in stare de incompatibiliate, “cumuland cele doua funcții, cu permisiunea Senatului." Motivele CAB prevăd că “reclamantul nu este responsabil din punct de vedere contravențional, civil sau disciplinar pentru situația constatată."

Bine. Un mare actor inghitit de justitie!

Acum mai sunt "slujbas portocaliu"?
Atat timp cit există o hotărare definitivă si irevocabilă, aceasta trebuie respectată. Corect? ICCJ a spus că, din păcate, ANI are dreptate.
Or, incompatibil fiind, M. Diaconu trebuia, conform legii, să-si piardă scaunul din Parlament. Pană la urmă era vorba si de onoare.
Am inteles, Senatul l-a indus in eroare cu decizia sa privind incompatibilitatea. Dar cand a realizat că Senatul a gresit... Vorba reclamei (adaptată): Da' onoarea, onoarea, cat e onoarea?!
Cu ce se deosebeste de ceilalti?
Nu, nu sunt "slujbas portocaliu", ci incerc să fiu echidistant.
Sunt destui convertiti la culori. Tu?

Pentru Preacuriosul ...

Singurii slujbasi de pe acest forum sunt cei ai PNL-ului care mereu posteaza doar dintr-o puternica convingere anti-PDL .. de fapt injura, jignesc, dispretuiesc te toti cei care au alta parere decat a lor ..

Parerea mea

Am toata admiratia pentru actorul Mircea Diaconu. Insa pentru omul politic Mircea Diaconu am cel mai mare dispret. Pana la sentinta definitiva si irevocabila, (inca mai) avea dreptul sa ocupe functia de deputat. Insa in momentul in care justitia (buna sau rea) si-a spus cuvantul, ca cetatean onest ai obligatia sa te supui legii si hotararilor judecatoresti. Faptul ca s-a ascuns in spatele unei decizii a parlamentului, eludand legea, mi se pare josnic. Din acest punct de vedere este mai rau decat Trasculescu. A dat dovada ca intrarea in politica a dus la pierderea coloanei vertebrale.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor