Mircea Diaconu a fost scos de pe lista PNL pentru europarlamentare

Marti, 18 Martie 2014, ora 16:51
4043 citiri
Mircea Diaconu a fost scos de pe lista PNL pentru europarlamentare
Foto: Arhiva

Conducerea PNL a decis, marti, scoaterea lui Mircea Diaconu de pe lista initiala de candidati stabilita pentru alegerile europarlamentare.

Crin Antonescu a declarat ca in favoarea mentinerii lui Diaconu s-au exprimat prin vot 18 membri ai BPN, in timp ce 39 lideri au fost pentru scoaterea acestuia de pe lista de candidati.

Potrivit deciziei din BPN, in locul lui Diaconu pe lista la europarlamentare va urca Eduard Hellvig, urmatorul pe lista decisa initial.

Diaconu a plecat din sala de sedinta fara sa faca declaratii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca lista finala de candidati pentru Parlamentul European urmeaza sa fie decisa marti in cadrul Biroului Politic National al PNL, precizand ca este posibila retragerea candidaturii lui Mircea Diaconu.

Antonescu a fost intrebat cand va fi depusa lista de candidati ai PNL la europarlamentare si daca este posibil ca BPN al partidului sa revizuiasca marti lista in sensul retragerii lui Mircea Diaconu.

"Da, este posibila. Maine vom avea forma definitiva, semnaturile sunt stranse, dosarele candidatilor din cat m-am interesat eu la seful campaniei sunt completate. Deci, incepand de maine, dupa Biroul Politic pot fi depuse oricand", a sustinut liderul PNL.

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a fost achitat, recent, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, instanta dispunand ca acesta sa plateasca o amenda administrativa de 1.000 de lei.

ANI a precizat, ulterior, ca decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB) prin care Mircea Diaconu a fost achitat, pe fond, pentru conflict de interese "nu influenteaza in niciun fel interdictia de a ocupa o functie sau o demnitate publica, respectiv cea de membru al Parlamentului European".

In noiembrie 2012, Mircea Diaconu, atunci senator PNL, a fost trimis in judecata pentru cinci fapte de conflict de interese. Dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta competenta sa judece parlamentari.

In 4 decembrie 2012, Mircea Diaconu si-a inaintat demisia din Senat, iar in 12 decembrie 2012 plenul Senatului a adoptat un proiect de hotarare prin care s-a declarat vacant mandatul de senator al lui Diaconu.

In 31 octombrie 2012, Consiliul Superior al Magistraturii sesizase Curtea Constitutionala in vederea solutionarii conflictului juridic de natura constitutionala constatat in legatura cu refuzul Senatului de a pune in executare hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu.

Diaconu si-a dat demisia din functia de director de teatru dupa ce ANI a anuntat, in ianuarie 2011, ca a fost in incompatibilitate.

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....