Un senator PNL cere demisia conducerii ANI, dupa decizia in cazul Diaconu

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 12:57
1908 citiri
Un senator PNL cere demisia conducerii ANI, dupa decizia in cazul Diaconu

Senatorul Sorin Iliesiu solicita demisia "de onoare" a conducerii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) ca urmare a "incompetentei si lipsei de buna credinta" manifestata fata de Mircea Diaconu si demersurile acestuia de a candida la alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Va solicit demisia de onoare, avand in vedere decizia Tribunalului Bucuresti din 5 aprilie si decizia definitiva de azi a Curtii de Apel Bucuresti in urma carora se confirma incompetenta si lipsa de buna credinta ale ANI in demersurile pe care aceasta le-a facut impotriva dreptului domnului Mircea Diaconu de a fi ales in Parlamentul European", le-a transmis senatorul presedintelui Agentiei, Horia Georgescu, si vicepresedintelui acesteia, Bogdan Stan.

Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare, a decis Curtea de Apel Bucuresti

Sorin Iliesiu sustine ca a constatat "cu regret ca Agentia Nationala de Integritate reprezinta un esec national".

"Cu aproape zece ani in urma, am fost unul dintre reprezentantii societatii civile care au militat public pentru infiintarea ANI si pentru evaluarea corecta a integritatii tuturor demnitarilor, inclusiv a presedintelui Romaniei - simbolul de azi al lipsei de integritate. (...) Poate ca cea mai buna solutie ar fi desfiintarea si reinfiintarea ei a doua zi, cu oameni competenti si de buna credinta, avand ca fundament legi si regulamente care sa evite inlocuirea integritatii cu contrariul ei", considera Iliesiu.

Totodata, el reaminteste de faptul ca, pana in prezent, a transmis doua scrisori deschise conducerii ANI cu privire la situatia sa, insa, nu a primit niciun raspuns.

"Domnule presedinte Georgescu, va intreb de ce nu ati binevoit sa raspundeti celor doua scrisori deschise pe care vi le-am adresat in 13 martie si in 17 martie, in care v-am solicitat sa dispuneti reevaluarea integritatii mele, intrucat am respectat intru totul Legea nr. 96/ 2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, precum si termenele prevazute de aceasta lege. Nu am primit din partea domniei voastre raspunsul solicitat avand in vedere prejudiciul de imagine pe care mi l-a adus institutia pe care o prezidati", arata senatorul.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: AGERPRES