Ziare.com

Un senator PNL cere demisia conducerii ANI, dupa decizia in cazul Diaconu

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 12:57

   

Un senator PNL cere demisia conducerii ANI, dupa decizia in cazul Diaconu
Senatorul Sorin Iliesiu solicita demisia "de onoare" a conducerii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) ca urmare a "incompetentei si lipsei de buna credinta" manifestata fata de Mircea Diaconu si demersurile acestuia de a candida la alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Va solicit demisia de onoare, avand in vedere decizia Tribunalului Bucuresti din 5 aprilie si decizia definitiva de azi a Curtii de Apel Bucuresti in urma carora se confirma incompetenta si lipsa de buna credinta ale ANI in demersurile pe care aceasta le-a facut impotriva dreptului domnului Mircea Diaconu de a fi ales in Parlamentul European", le-a transmis senatorul presedintelui Agentiei, Horia Georgescu, si vicepresedintelui acesteia, Bogdan Stan.

Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare, a decis Curtea de Apel Bucuresti

Sorin Iliesiu sustine ca a constatat "cu regret ca Agentia Nationala de Integritate reprezinta un esec national".

"Cu aproape zece ani in urma, am fost unul dintre reprezentantii societatii civile care au militat public pentru infiintarea ANI si pentru evaluarea corecta a integritatii tuturor demnitarilor, inclusiv a presedintelui Romaniei - simbolul de azi al lipsei de integritate. (...) Poate ca cea mai buna solutie ar fi desfiintarea si reinfiintarea ei a doua zi, cu oameni competenti si de buna credinta, avand ca fundament legi si regulamente care sa evite inlocuirea integritatii cu contrariul ei", considera Iliesiu.

Totodata, el reaminteste de faptul ca, pana in prezent, a transmis doua scrisori deschise conducerii ANI cu privire la situatia sa, insa, nu a primit niciun raspuns.

"Domnule presedinte Georgescu, va intreb de ce nu ati binevoit sa raspundeti celor doua scrisori deschise pe care vi le-am adresat in 13 martie si in 17 martie, in care v-am solicitat sa dispuneti reevaluarea integritatii mele, intrucat am respectat intru totul Legea nr. 96/ 2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, precum si termenele prevazute de aceasta lege. Nu am primit din partea domniei voastre raspunsul solicitat avand in vedere prejudiciul de imagine pe care mi l-a adus institutia pe care o prezidati", arata senatorul.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 925 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai

- ilieshiu , nu si-a dat demisia , sau a fost dat afara din pnl ?

 

Care onoare?

Care onoare,bre?Giumbix n-are onoare.Dacă avea,isi dadea demisia imediat dupa pronuntarea sentintei.Tot Giumbix i-a amenintat pe toti cei care vor semna pentru M.Diaconu.Amenintare in clar pt care trebuie arestat si condamnat urgent.

Sorin Ilieșiu, senator:"ANI reprezintă un eșec național".

 

Atunci

ar trebui sa ceri si demisia magistratilor ICCJ care dau dreptate ANI.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor