Ancheta in cazul Mircea Diaconu a fost extinsa: 3 contracte cu sotia?

Joi, 31 Mai 2012, ora 16:02
6695 citiri
Ancheta in cazul Mircea Diaconu a fost extinsa: 3 contracte cu sotia?

Ancheta penala in cazul incompatibilitatii ministrului Culturii, Mircea Diaconu, a fost extinsa la alte 3 fapte de incompatibilitate.

Acestea se refera la contracte semnate de Diaconu din functia de director al Teatrului Nottara, informeaza Realitatea TV.

Din cate se pare, aceste contracte au fost semnate cu sotia sa, actrita Diana Lupescu, in perioada 2007-2009.

Diaconu a fost citat la Parchetul General, joi, insa el nu s-a prezentat, desi a fost prezent la o reuniune anticoruptie la Guvern, aflat la doar cateva sute de metri departare. Un alt motiv a fost acela ca a fost la ...dentist.

"M-am dus la dentist intai. Am dat telefon sa intreb daca pot veni mai tarziu si mi-au spus domnule, azi avem si noi alta treaba, veniti cand puteti. Asta a fost tot si de aici a iesit... Asta e Romania", a comentat Mircea Diaconu, pentru TVRinfo.ro.

Ulterior, el a plecat imediat in strainatate, spunand ca trebuie sa fie prezent la o reuniune internationala, unde va semna niste acorduri, dar ca va vorbi cu cei de la Parchet pe 10-11 iunie.

"Au o cafea foarte buna la Parchet", a spus ironic ministrul Culturii, la Realitatea TV.

Ancheta penala a inceput in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate.

Ponta il trimite la Parchet

Intrebat de jurnalisti despre faptul ca Mircea Diaconu e chemat la Parchet, premierul Victor Ponta a declarat ca il sfatuieste pe acesta sa mearga la audieri.

Intrebat cum comenteaza faptul ca un ministru urmarit penal participa la o sedinta precum cea privind implementarea strategiei nationale anticoruptie, Ponta a raspuns: "Din cate stiu eu, domnul Diaconu nu este urmarit pentru nicio fapta de coruptie. Nu stiu daca este sau nu este urmarit. Mi-a spus ca a fost chemat. I-am spus sa se duca imediat. Si e aproape Parchetul. Se va duce, se va duce".

Ancheta penala a pronit dupa ce ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in octombrie 2011, acuzandu-l pe Mircea Diaconu, senator PNL la acea data si director al Teatrului Nottara, ca a savarsit un abuz in serviciu ajutandu-si sotia, pe actrita Diana Lupescu, sa obtina un post de regizor artistic in institutia pe care o conducea, desi aceasta nu indeplinea conditiile legale.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare (...) indicii referitoare la posibila savarsire de catre Mircea Diaconu, director in cadrul Teatrului C.I. Nottara si senator in Parlamentul Romaniei, a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazute si pedepsite de art. 2531 si art. 248 din Codul Penal al Romaniei, ca urmare a participarii, in calitate de presedinte al Comisiei de examinare, la concursul pentru ocuparea postului vacant de Regizor artistic, a acordarii calificativului maxim candidatului Maria Diana Diaconu si a avizarii Deciziei nr. 67/15.08.2007 prin care Maria Diana Diaconu este promovata in functia de Regizor artistic in cadrul Teatrului C.I. Nottara", se arata intr-un comunicat al institutiei.

L.L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Mircea Diaconu incompatibil, #Mircea Diaconu incompatibilitate ministru , #ministrul Culturii