Executia marsava a lui Mircea Diaconu (Opinii)

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 19:27
3069 citiri
Executia marsava a lui Mircea Diaconu (Opinii)

Mircea Diaconu a scuipat un reporter de la B1 TV. Breaking News la postul mentionat, pe aceasta tema. Te-ai fi asteptat sa vezi curgand flegmele siroaie de pe hainele reporterului respectiv, ca doar nu-ti modifici orarul de emisie pentru un fleac.

Dar chiar asta a fost, un fleac. Pe scurt, ce relateaza B1 TV: "O scena halucinanta s-a petrecut vineri la Sibiu, acolo unde are loc Festivalul International de Teatru. Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a intrat intr-o disputa cu un jurnalist, pe care se pare ca l-ar fi scuipat, dupa cum confirma spusele unei ziariste care a fost martora la intreaga scena".

Am vazut si imaginile, transmise intr-o emisiune realizata de Andrei Badin. M-am uitat de vreo cinci ori la scenele respective, poate, poate, vad flegma de pe camasa reporterului zelos. Nici vorba de asa ceva. N-am vazut nici "proiectilul" plecat din gura lui Diaconu si nici vreo vorba de-a acestuia care sa te duca cu gandul la un atac de o asemenea gravitate.

De fapt, dupa cum vedem si din stirea postata pe site-ul B1, sintagma "se pare" e in prim plan. Evident, e o expresie care, la o adica, te poate scapa de un proces de calomnie.

Dar de ce ne spun ziaristii de la B1 ca "se pare", cand la fata locului, in centrul actiunii si-n dreptul presupusului scuipat al ministrului Culturii, s-a aflat chiar un angajat de-al lor?

Individul respectiv nu e in stare sa ne spuna daca a fost scuipat sau nu? "Mircea Diaconu a intrat intr-o disputa cu un jurnalist pe care l-a scuipat", asa trebuia sa arate o stire adevarata, demna de un Breaking News. Sa ne spui ca a scuipat, apoi s-o dai cu "se pare" aminteste de acea tehnica care ne spunea cum sa faci dintr-un pseudo-eveniment o adevarata furtuna mediatica.

In fapt, jurnalistul despre care se spunea ca a primit o flegma de la Diaconu a intrat in direct, pentru a discuta cu Andrei Badin si cu invitatii acestuia. Balbaindu-se, vizibil jenat de toata tevatura, omul a transmis ca ministrul si-ar fi manifestat antipatia fata de postul tv la care el lucreaza, gesticuland un "ptiu B1". Pai, de la un "ptiu B1" pana la o flegma pe reverul camasii de jurnalist e cale lunga!

Reporter B1: "Va stiu om de cuvant..."

Reporter Agerpres: "E si Agerpresul, adica nu trebuie sa scuipati".

Cam asa ne spune site-ul B1 ca ar fi inceput dialogul dintre Diaconu si cei doi oameni de presa. Baza este pusa pe cuvintele ziaristei de la Agerpress, care spune: "(.....)adica nu trebuie sa scuipati".

Pe spusele acestei tipe isi sprijina B1 toata acuzarea la adresa lui Mircea Diaconu. Ca niste oameni, care se pricep cat de cat la limba romana si la intelesurile ei, trebuie sa mentionam: "nu trebuie sa scuipati" - inseamna ca tinta transmite un mesaj de atentionare, pentru ca "vanatorul" sa nu faca un gest primar deplasat. "Nu trebuie sa mai scuipati" - ar fi insemnat, intr-adevar, ca Diaconu a scuipat o data si se pregateste de al doilea atac. Halal, deontologie!

#Mircea Diaconu scuipat reporter, #Mircea Diaconu scuipa jurnalisti, #Mircea Diaconu atac B1TV , #ministrul Culturii