Grebla: Diaconu nu e incompatibil, ce sa fure un director de teatru, decorul?

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 17:34
2276 citiri
Grebla: Diaconu nu e incompatibil, ce sa fure un director de teatru, decorul?
Foto: Cuget Liber

Liderul senatorilor juristi, Toni Grebla, a declarat marti ca senatorul PNL Mircea Diaconu nu este incompatibil si a precizat ca "mai ales la marile valori ale aceste tari", incompatibilitatile si interdictiile ar trebui analizate "cu mai multa omenie".

"Azi toti colegii au fost de aceeasi parere, ca nu este incompatibilitate. Pai, acum daca directorii teatrelor, marii artisti ai acestei tari, rectorii marilor universitati din tara, nu pot fi senatori si deputati, atunci cine sa mai fie? Ce poate sa fure un director de teatru de la un teatru care are buget de subzistenta acolo? Decorul de la teatru?

De pe urma functiei de director la un teatru nu foarte mare in Bucuresti ce profit poti sa ai? Si atunci cred ca aceste lucruri legate de incompatibilitati si interdictii, mai ales la marile valori ale aceste tari, ar trebui analizate cu mai multa omenie si nu neaparat cu rautate. Nu pun la indoiala decizia instantei, dar exista viziuni de interpretare diferita asupra acestui lucru.

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca odata ce a fost sesizat de ANI ca a fost deschisa o procedura impotriva domniei sale, dl senator si-a dat demisia din functia de director de teatru, sub acest aspect am spus ca aceste stari de fapt trebuie analizate cu mai multa grija, cu mai multa omenie, nu a intra cu cizmele peste viata...il vedem noi mare corupt pe dl senator Mircea Diaconu?", si-a exprimat Grebla opinia.

Incompatibilitatea lui Mircea Diaconu va fi decisa de plenul Senatului, au hotarat senatorii juristi, dupa ce ANI le-a cerut constatarea incetarii mandatului de senator al liberalului.

ICCJ a constatat la 19 iunie 2012, definitiv si irevocabil, starea de incompatibilitate, in baza evaluarii ANI, in care s-a aflat senatorul Mircea Diaconu, ca urmare a exercitarii concomitente a demnitatii de senator in Parlament si a functiei de director manager al Teatrului Nottara. Agentia Nationala de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, "incepand cu data de 19.12.2008, a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului << C.I. Nottara >>".

In cazul in care parlamentarul aflat in stare de incompatibilitate nu notifica in scris acest lucru si starea de incompatibilitate continua sa existe, acesta este considerat demis de drept din functia de senator sau deputat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Diaconu incompatibil ministru Cultura, #Diaconu Grebla furt teatru, #Diaconu director teatru Nottara , #ministrul Culturii