Mircea Diaconu, in instanta - I-a platit drepturi de autor lui Chopin

Joi, 07 Iunie 2012, ora 11:58
7923 citiri
Mircea Diaconu, in instanta - I-a platit drepturi de autor lui Chopin
Foto: Arhiva

Curtea de Conturi a descoperit mai multe deficiente la Teatrul Nottara, condus pana in decembrie 2011 de Mircea Diaconu, printre neregulile constatate fiind depasirea cheltuielilor cu personalul sau plata drepturilor de autor pentru efecte scenice sau compozitori decedati.

Prima constatare a fost ca o parte din cheltuielile cu personalul au fost depasite cu 57.000 de lei. O alta problema au reprezentat-o diurnele incasate de actori atunci cand erau plecati in turneu, in tara sau strainatate, informeaza B1TV.

Controlul Curtii de Conturi a mai scos la iveala ca aproape 20.000 de lei au fost trecuti gresit in contabilitatea institutiei, fiind inscrisi la sectiunea "bunuri si servicii". De asemenea, alti 20.000 de lei au fost cheltuiti de conducerea Teatrului Nottara pentru drepturi de autor necuvenite.

Astfel, inspectorii au ramas suprinsi ca s-au platit drepturi de autor pentru piese care au iesit din perioada de protectie, in cazul unor compozitori clasici, printre care Chopin, Tchaikovsky, Bach, Bizet, dar si pentru efecte sonore: valuri, pescarusi, pasi, picaturi sau onomatopee.

Banii au fost virati catre o asociatie din Romania acreditata sa gestioneze drepturile de autor in domeniul muzical.

Conform Curtii de Conturi, vinovati au fost gasiti directorul-manager Mircea Diaconu, contabilul sef si mai multi functionari. Imediat dupa finalizarea controlului directorul Teatrului, Mircea Diaconu, a contestat in instanta, iar procesul continua la Curtea Suprema de Justitie.

Ar trebui sa plece Mircea Diaconu de la Ministerul Culturii? - Sondaj Ziare.com

Mircea Diaconu, in prezent ministru al Culturii, mai are doua procese, unul cu Agentia Nationala de Integritate si un al doilea in care este urmarit penal pentru modul in care si-a promovat sotia la Teatrul Nottara.

#Mircea Diaconu proces Curtea Conturi, #Mircea Diaconu procese, #Mircea Diaconu drepturi autor, #Mircea Diaconu bani efecte sonore , #ministrul Culturii