Mircea Diaconu si-a inceput mandatul de ministru cu ultimele cuvinte ale lui Hamlet

Marti, 08 Mai 2012, ora 18:02
2744 citiri
Mircea Diaconu si-a inceput mandatul de ministru cu ultimele cuvinte ale lui Hamlet

Mircea Diaconu a preluat, marti, mandatul de ministru al Culturii si Patrimoniului Cultural de la Kelemen Hunor, senatorul PNL spunand ca isi doreste sa lucreze in asa fel incat sa nu provoace "cutremure" si ca "restul e tacere".

Noul ministru al Culturii, senatorul Mircea Diaconu, si-a preluat mandatul marti de la predecesorul sau, Kelemen Hunor.

Initial, la intrarea in sediul ministerului, Mircea Diaconu nu a dat detalii despre prioritatile sale ca ministru al Culturii, spunand ca acestea se gasesc in programul de guvernare si pot fi consultate.

Dupa ce a semnat protocolul de predare-primire, fostul ministru Kelemen Hunor a descris mandatul sau angajatilor Ministerului Culturii, prezenti la eveniment, ca fiind o perioada "foarte frumoasa si foarte grea".

De asemenea, Kelemen Hunor a spus ca are "un minister mic, dar foarte important". "Am invatat inca din anii '90 ca Ministerul Culturii este un loc in care politica trebuie lasata la poarta ministerului", a precizat Kelemen Hunor, adaugand ca are incredere in ministrul Mircea Diaconu, "un om care cunoaste institutiile culturale".

"Imi pare si bine si rau ca sunt in situatia asta", a subliniat, la randul sau, Mircea Diaconu, remarcand faptul ca "treaba se va face singura, cu si fara noi", cultura facand-o "oamenii de cultura, nu Ministerul Culturii".

"Timpul curge", a spus el, adaugand ca isi doreste sa lucreze in asa fel la Ministerul Culturii incat sa nu provoace "cutremure, nici mari, nici mici, in mersul lucrurilor".

Mircea Diaconu si-a incheiat discursul cu una dintre cele mai celebre replici din dramaturgie: "Restul e tacere, sa imi citez un coleg pe nume Hamlet".

Kelemen Hunor, care si-a inceput mandatul de ministru al Culturii in decembrie 2009, s-a oferit ca, dupa sedinta cu Mircea Diaconu, sa ii arate acestuia cele trei etaje ale sediului ministerului. Insa Diaconu a spus ca nu poate accepta invitatia, deoarece trebuie sa mearga cat mai repede la sedinta de Guvern.

"Ma plimb eu singur atunci", a glumit Kelemen Hunor.

Senatorul Mircea Diaconu, nominalizat de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru al Culturii, a primit, luni, in unanimitate, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Mircea Diaconu preluare mandat Hamlet, #Mircea Diaconu Cultura Hamlet , #ministrul Culturii