Procesul lui Mircea Diaconu cu ANI, amanat cu o saptamana

Marti, 12 Iunie 2012, ora 11:24
2093 citiri
Procesul lui Mircea Diaconu cu ANI, amanat cu o saptamana
Foto: Arhiva

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCj) a amanat, marti, pentru 19 iunie pronuntarea deciziei cu privire la contestatia facuta de ministrul Culturii, Mircea Diaconu, care a solicitat instantei anularea raportului ANI, care l-a declarat incompatibil.

La termenul din 5 iunie al procesului, avocatul ministrului a sustinut ca, la data la care a fost facut raportul ANI, Mircea Diaconu nu ocupa o functie considerata incompatibila potrivit legislatiei in vigoare in acel moment.

"Ocupa o functie de conducere, dar nu de autoritate. Nu ocupa o functie prevazuta in legislatia in vigoare, de aceea aceasta actiune a ANI nu poate fi luata in considerare", a spus avocatul.

Mircea Diaconu, asteptat la DNA

Reprezentantul legal al lui Mircea Diaconu a depus la instanta o serie de documente privind hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti cu regulamentul de functionare al Teatrului Nottara.

Mircea Diaconu nu a fost prezent marti la proces.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, "incepand cu data de 19.12.2008, a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara". Curtea de Apel Bucuresti a respins, la data de 16.09.2011, ca nefondata, plangerea formulata de catre Diaconu impotriva Raportului de evaluare a starii de incompatibilitate emis de catre Agentia Nationala de Integritate.

In temeiul art. 12, alin. (1) si alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu la data de 15.11.2010, in urma publicarii unui material de presa cu privire la posibila nerespectare de catre Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilitatilor.

In urma evaluarii declaratiilor de interese, precum si a altor date si informatii, au fost identificate elemente in sensul existentei starii de incompatibilitate, deoarece, incepand cu data de 19.12.2008, Mircea Diaconu s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan demnitatea publica de senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara", functie de conducere specifica unei institutii publice locale, potrivit ANI.

Ar trebui sa plece Mircea Diaconu de la Ministerul Culturii? - Sondaj Ziare.com

ANI mai sustine ca procedura de instiintare a fost indeplinita la data de 07.12.2010, liberalul fiind informat prin intermediul unei scrisori recomandate despre declansarea activitatii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Mandatul postal a revenit la data de 27.12.2010 la Agentie, cu mentiunea "destinatar lipsa domiciliu", mai informeaza Agentia.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#poces Mircea Diaconu ANI amanat, #Mircea Diaconu ANI incompatibilitate, #Mircea Diaconu ministrul Culturii ANI , #ministrul Culturii