Procesul lui Mircea Diaconu cu ANI, amanat cu o saptamana

Marti, 12 Iunie 2012, ora 11:24
1452 citiri
Procesul lui Mircea Diaconu cu ANI, amanat cu o saptamana

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCj) a amanat, marti, pentru 19 iunie pronuntarea deciziei cu privire la contestatia facuta de ministrul Culturii, Mircea Diaconu, care a solicitat instantei anularea raportului ANI, care l-a declarat incompatibil.

La termenul din 5 iunie al procesului, avocatul ministrului a sustinut ca, la data la care a fost facut raportul ANI, Mircea Diaconu nu ocupa o functie considerata incompatibila potrivit legislatiei in vigoare in acel moment.

"Ocupa o functie de conducere, dar nu de autoritate. Nu ocupa o functie prevazuta in legislatia in vigoare, de aceea aceasta actiune a ANI nu poate fi luata in considerare", a spus avocatul.

Mircea Diaconu, asteptat la DNA

Reprezentantul legal al lui Mircea Diaconu a depus la instanta o serie de documente privind hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti cu regulamentul de functionare al Teatrului Nottara.

Mircea Diaconu nu a fost prezent marti la proces.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, "incepand cu data de 19.12.2008, a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara". Curtea de Apel Bucuresti a respins, la data de 16.09.2011, ca nefondata, plangerea formulata de catre Diaconu impotriva Raportului de evaluare a starii de incompatibilitate emis de catre Agentia Nationala de Integritate.

In temeiul art. 12, alin. (1) si alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu la data de 15.11.2010, in urma publicarii unui material de presa cu privire la posibila nerespectare de catre Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilitatilor.

In urma evaluarii declaratiilor de interese, precum si a altor date si informatii, au fost identificate elemente in sensul existentei starii de incompatibilitate, deoarece, incepand cu data de 19.12.2008, Mircea Diaconu s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan demnitatea publica de senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara", functie de conducere specifica unei institutii publice locale, potrivit ANI.

Ar trebui sa plece Mircea Diaconu de la Ministerul Culturii? - Sondaj Ziare.com

ANI mai sustine ca procedura de instiintare a fost indeplinita la data de 07.12.2010, liberalul fiind informat prin intermediul unei scrisori recomandate despre declansarea activitatii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Mandatul postal a revenit la data de 27.12.2010 la Agentie, cu mentiunea "destinatar lipsa domiciliu", mai informeaza Agentia.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Citeste si:
Liderii PNL speră că Ciucă va pica în Parlament. Ce plan a conceput Florin Cîțu - surse
Liderii PNL speră că Ciucă va pica în Parlament. Ce plan a conceput Florin Cîțu - surse
Liderul PNL Florin Cîțu și apropiații săi din conducerea partidului speră că generalul Nicolae Ciucă nu va trece de votul Parlamentului. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis va...
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Sursa: rNews