Alegeri parlamentare 2012: Cine ii ia locul lui Mircea Diaconu

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 08:05
2265 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Cine ii ia locul lui Mircea Diaconu

Presedintele PNL Arges, Ion Popa, va candida din partea USL in Colegiul senatorial Campulung Muscel-Curtea de Arges, dupa ce senatorul Mircea Diaconu s-a retras din cursa electorala.

Potrivit reprezentantilor PNL Arges, Popa, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges, a fost desemnat initial candidat in Colegiul senatorial Pitesti, la care a renuntat dupa retragerea lui Mircea Diaconu, noul candidat al USL in Colegiul senatorial Pitesti fiind liberalul Ionut Elie Zisu, director in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Diaconu renunta la candidatura: Sunt fara venit, nu mai sug sangele poporului

Senatorul PNL Mircea Diaconu nu mai candideaza pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 9 decembrie. El a facut aceasta precizare si la sedinta de luni a Senatului in care se discuta legat de incetarea mandatului sau.

"Exista riscul minim sa ramana colegiul gol, daca ti se respinge candidatura, nu exista timpul fizic pentru a propune un alt candidat. Voiam sa candidez ca sa repun problema sanctionarii mele, care e falsa. Nu exista nicio hotarare a judecatorului care sa contina sanctiunea.

Voiam sa fac si contestatie la CCR, interzicerea pe 3 ani (de a ocupa o functie publica - n.red) e profund neconstitutionala, dreptul de a candida e trecut in Constitutie. Mai mult, USL pe Arges pierdea dreptul de a fi reprezentat in Biroul Electoral Judetean", explicat Diaconu pentru Ziare.com.

Consiliul National de Integritate (CNI), in calitatea sa de garant al independentei operationale a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a cerut Senatului sa constatate incetarea calitatii de senator a lui Mircea Diaconu, dupa ce instanta suprema a hotarat ca a incalcat regimul incompatibilitatilor.

USL Arges a finalizat, in 16 octombrie, lista candidatilor pentru cele 13 colegii parlamentare din judet, patru la Senat si noua la Camera Deputatilor.

Conform distributiei numerice stabilite de conducerea centrala a USL, in judetul Arges PSD va avea candidati in opt colegii, PNL in patru colegii si PC intr-un colegiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Diaconu inlocuit alegeri parlamentare, #Diaconu alegeri parlamentare, #alegeri parlamentare 2012 , #PNL