Diaconu audiat la Parchet, in legatura cu conflictul de interese

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 13:34
1721 citiri
Diaconu audiat la Parchet, in legatura cu conflictul de interese
Foto: Arhiva

Actorul Mircea Diaconu, fostul ministru al Culturii, s-a prezentat, vineri, pentru a fi audiat in legatura cu acuzatiile ce i se aduc ca urmare a incheierii unor contracte in calitate de director de teatru cu sotia sa, dupa ce in 18 iunie a luat la cunostinta invinuirile.

Mircea Diaconu, insotit de avocat, a venit la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru a fi audiat in legatura cu acuzatia de conflict de interese.

Reclamat procurorilor de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru ca actorul s-ar afla in conflict de interese, anchetatorii Parchetului instantei supreme au extins cercetarile in cazul lui Mircea Diaconu si au inceput urmarirea penala impotriva sa pentru ca, in calitate de director la Teatrul Nottara, si-a ajutat sotia (actrita si regizoarea Diana Lupescu - n.red.) sa primeasca anumite contracte.

ANI cere revocarea lui Mircea Diaconu din functia de senator

In 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ in legatura cu incompatibilitatea in care s-ar fi aflat senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan si functia de director al Teatrului Nottara din Bucuresti.

ANI a reclamat totodata si un posibil conflict de interese in care s-ar fi aflat Diaconu, care, din pozitia de director al teatrului, a promovat-o pe sotia sa in functia de regizor artistic al institutiei, realizand, potrivit procurorilor, "in mod direct un folos material pentru sotia sa".

Pentru aceste fapte procurorii au inceput, in 4 ianuarie 2012, urmarirea penala impotriva lui Diaconu.

Procurorii afirma ca, dupa o prima audiere a lui Diaconu, au obtinut "mai multe elemente de fapt care servesc la constatarea existentei infractiunii pentru care s-a inceput urmarirea penala, dar si a existentei altor infractiuni de conflict de interese".

Mircea Diaconu, incompatibil - trebuie sa demisioneze din Guvern si Senat

In 18 iunie, Diaconu a luat la cunostinta de extinderea cercetarilor in cazul sau, iar a doua zi si-a dat demisia din functia de ministru al Culturii.

Demisia sa a survenit hotararii irevocabile a instantei supreme, potrivit careia Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil, intrucat a fost simultan senator si director al Teatrului Nottara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#Diaconu audiat Parchet, #Diaconu Parchet conflict interese, #Diaconu audiat conflict interese , #PNL