Diaconu, despre comasarea alegerilor: Ca sa nu fie doua deranjuri, sa zugravesti in toata casa

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 15:20
2415 citiri
Diaconu, despre comasarea alegerilor: Ca sa nu fie doua deranjuri, sa zugravesti in toata casa

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a vorbit despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale din anul 2014 sa fie cuplate cu cele europarlamentare, din vara aceluiasi an, apreciind ca acest lucru poate fi facut "ca sa nu fie doua deranjuri, ci unul singur".

Totodata, fostul senator liberal a afirmat ca problema nu se pune ca presedintele Traian Basescu sa renunte la o parte din mandatul sau, "pentru ca nu e mosia lui" si trebuie indeplinit oricum.

"Nu e vorba ca Traian Basescu sa renunte la o parte din mandatul sau, ci sa se faca odata alegerile, impreuna, ca sa fie mai simplu pentru toata lumea, fara batai de cap, dar intrarea in functie sa fie la data normala. Un mandat are un numar de luni, nu e vorba de renuntat, pentru ca nu e mosia lui. Un mandat are un numar de ani exact, care trebuie indeplinit. Deci (presedintele - n.red.) poate sa intre in functie mai tarziu, dar alegerea se face mai devreme", a declarat Mircea Diaconu, pentru Ziare.com.

Alegeri comasate: Cine castiga din combinarea prezidentialelor cu europarlamentarele

Stolojan: Comasarea alegerilor, idee foarte proasta. "Sa-l facem pe Ponta dictator"

Acesta a explicat si de ce ar putea avea loc alegerile prezidentiale cu cateva luni inainte de termen, odata cu cele europarlamentare, insa in limita a cel mult sase luni.

"Ca sa nu fie doua deranjuri, ci unul singur. Cand zugravesti, e bine sa zugravesti o data in toata casa, nu de doua ori. (...) Nu discutam de peste sase luni, ca de-aia s-a inventat ca in intervalul de sase luni inainte n-ai voie sa umbli la legile electorale si la mecanica electorala", a spus fostul ministru al Culturii.

Fostul senator PNL a subliniat ca "acum ne aflam cu un an si ceva inainte (de alegerile prezidentiale - n.red.), deci au timp" toate partidele sa-si stabileasca un candidat.

La observatia ca in PDL nu s-a stabilit deocamdata un prezidentiabil, Mircea Diaconu a raspuns: "E treaba lor, nu stiu".

Comasarea prezidentialelor cu europarlamentarele - PDL respinge ideea, UDMR ar gasi o formula potrivita

Ponta i-a propus lui Basescu devansarea prezidentialelor si cuplarea cu europarlamentarele

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie devansate cu cateva luni, urmand sa fie organizate in luna mai sau iunie 2014, in acelasi timp cu alegerile europarlamentare.

"Este o idee, nu e nimic ascuns aici. Presedintele nu mi-a dat un raspuns, nici nu avea cum asa, imediat. Examineaza ideea", a declarat premierul.

Antonescu, despre intalnirea secreta cu Basescu: Comasarea, ideea lui Ponta

Cuplarea alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare in 2014, discutata in USL

Vicepremierul Daniel Chitoiu a fost cel care a afirmat, marti seara, ca alegerile prezidentiale din 2014 ar putea fi organizate impreuna cu cele europarlamentare, presedintele urmand sa-si preia mandatul mai tarziu, dupa expirarea de drept a mandatului actualului sef al statului.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...