Diaconu, despre o modificare a protocolului USL: E bine sa adaptezi la realitati, sa nu fii fixist

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 21:17
2385 citiri
Diaconu, despre o modificare a protocolului USL: E bine sa adaptezi la realitati, sa nu fii fixist

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu este de parere ca in decursul existentei USL au fost situatii si mai tensionate decat cea legata de senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, apreciind ca nu este posibila "o liniste perfecta" in Uniune si ca vor mai fi astfel de divergente.

Fostul senator liberal a recunoscut ca nu stie niciun amanunt referitor la o posibila modificare a protocolului USL: "Am auzit la televizor o declaratie, altceva nu stiu. N-am fost informat, ca n-am avut cum".

Nou protocol al USL? PSD: Nu stim ce o sa prevada. Vice PNL: Nu stiu de vreo modificare

"E un mecanism de modificare a protocolului, se aduna reprezentantii fiecarei parti, se discuta si de-abia dupa aia se face sau nu se face. Nu stiu asta, o sa aflam. Nu stiu (daca se impune o modificare - n.red.). Si nu e rau, pe de alta parte. E bine sa adaptezi din cand in cand si partea scrisa la realitati care se pot modifica pe traseu. Nu trebuie sa fii fixist, fara discutie", a declarat fostul ministru al Culturii, pentru Ziare.com.

Despre cazul Rosca Stanescu: Au fost alte momente chiar mai acute

Vorbind despre cazul Sorin Rosca Stanescu, vicepresedintele liberal a afirmat ca "au fost mai multe chestiuni de aceeasi natura pe traseu, si dintr-o parte si dintr-alta, insa n-au fost asa de mediatizate ca asta".

"Au fost alte momente chiar mai acute decat asta. De aceea, eu sunt foarte linistit si nu cred ca se intampla ceva rau. (...) Au fost altele pe traseu, mai ales inainte de alegeri. Au fost momente mai tensionate chiar decat acesta.

Nu le stiu pe toate, de cele mai multe am auzit doar vorbindu-se, nu le-am trait eu efectiv, dar stiu ca au fost momente. S-au depasit incet, cu discutii, cu dialog, cu tot ce trebuie, fara probleme", a marturisit Mircea Diaconu.

Linistea perfecta in USL, "o prostie, o aiureala"

Acesta a precizat ca sunt "mii si mii de oameni angajati in demersul asta numit USL, oameni in zone importante de decizie chiar, la toate nivelurile", adaugand ca peste tot sunt orgolii, pareri divergente "si toate se adapteaza incet-incet prin dialog".

"Linistea perfecta e o prostie, o aiureala. Au fost si alte momente cel putin la fel de tensionate, punctuale, ba colo, ba colo. Si asta e la fel, o chestie punctuala, nu e o chestie de sistem sau de principiu de baza, e o chestie personalizata, in sensul ca are mai multe nume incluse. E individualizata, nu e o criza de sistem. Sistemul e problema", a mai spus fostul senator liberal.

Ponta: Trebuie sa rediscutam si sa modificam protocolul USL

Antonescu spune ca protocolul USL nu e suspendat si nu stie ce vrea sa modifice Ponta

Vicepresedintele PNL considera ca proiectul USL este prea mare si tintele sale sunt prea importante ca sa fie riscate "pe niste lucruri absolut punctuale, de traseu, care sunt, au fost si vor mai fi".

"Si e prea important sa ramana asa cum este, pana la capatul legislaturii, macar, cel putin pana in 2016. (...) Imposibil, unde sunt trei oameni, sa nu existe si divergente, nu exista pe lume asa ceva. Vor mai fi, insa ele trebuie tratate cu intelepciune si cu distanta", a mai afirmat Mircea Diaconu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mircea Diaconu protocol USL, #Diaconu modificare protocol USL, #Diaconu criza USL, #Diaconu divergente USL, #Diaconu criza Sorin Rosca Stanescu , #PNL