Diaconu nu se retrage din Senat, continua procesul cu ANI

Vineri, 04 Mai 2012, ora 18:29
1956 citiri
Diaconu nu se retrage din Senat, continua procesul cu ANI

Ministrul propus al Culturii, Mircea Diaconu, a precizat ca nu are de gand sa se retraga din Senat din cauza procesului pe care-l are cu ANI pentru acuzatiile de incompatibilitate, in ciuda "intoxicarilor" din presa care spuneau acest lucru.

"Am constatat ca a aparut in presa o intoxicare privind retragerea mea din Senatul Romaniei. Nu am declarat niciodata asa ceva. Mentionez cu aceasta ocazie ca nu ma retrag din Senat, din calitatea de senator.

In plus, precizez ca am decis sa imi mentin recursul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in procesul cu Agentia Nationala de Integritate", a declarat senatorul PNL, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate pentru ca a ocupat, concomitent, functia de director al Teatrului Nottara si cea de senator. ANI a sesizat, ulterior, o a doua situatia de incompatibilitate, cand Diaconu si-a angajat sotia, pe actrita Diana Lupescu, chiar la Teatrul Nottara, pe care il conduce, facand parte din comisia de examen.

Agentia Nationala de Integritate a informat ca Mircea Diaconu nu poate fi ministru, intrucat a fost declarat incompatibil, insa premierul desemnat Victor Ponta nu l-a retras din guvernul propus, asa cum facuse cu Victor Alistar, ministrul desemnat pentru Strategii Guvernamentale.

ICCJ ar putea da o prima decizie in cazul Diaconu pe 8 mai.

#Mircea Diaconu proces ANI, #Diaconu renuntare loc Senat , #PNL