Liberalii iau in calcul boicotarea Legislativului si renuntarea la demisii

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 10:28
1988 citiri
Liberalii iau in calcul boicotarea Legislativului si renuntarea la demisii

In PNL se discuta in aceste zile renuntarea la demisia in bloc a tuturor parlamentarilor, la sugestia colegilor de la PSD. Este tot mai vehiculata ideea boicotarii lucrarilor Parlamentului, dublata de neincasarea indemnizatiilor.

Varianta de rezerva este sustinuta de vicepresedintele liberal Mircea Diaconu. El a afirmat ca demisia senatorilor si deputatilor Opozitiei ar lasa Puterea sa-si indeplineasca toate planurile. "Daca, teoretic, Parlamentul scade pana la 25 de oameni, raman 25 de oameni in Parlament si institutia functioneaza cu jumatate plus unu. Deci, trebuie 13 oameni si Parlamentul functioneaza pentru ca are majoritatea prezenta", a declarat Diaconu, citat de Adevarul.

In opinia sa, daca parlamentarii USL ar demisiona ar fi "cei mai mari fraieri".

"Ramanem in Parlament, dar nu suntem fizic si atunci vom bloca cvorumurile tot timpul, peste tot: si in comisii, si in birourile permanente, si in plen", a explicat Diaconu ce ar trebui sa faca USL.

Pe de alta parte, liberalii ar putea fi nevoiti sa ramana in parlament doar pentru ca PSD refuza sa demisioneze, iar fara o strategie comuna a Opozitiei, strategia nu are nicio sansa.

Acest lucru a fost partial confirmat joi chiar de presedintele PSD, Victor Ponta, care a explicat la Radio Romania Actualitati ca se cere si se asteapta ca PDL, UDMR si UNPR sa fie de acord cu demisia tuturor parlamentarilor si organizarea de anticipate, altfel nu se ajunge decat la vacantarea unor posturi, iar Parlamentul isi poate continua activitatea.

Totodata, un eventual act de demisie in bloc a parlamentarilor Opozitiei ar duce la imposibilitatea contestarii la Curtea Constitutionala a vreunei legi, iar Puterea ar putea sa treaca legi pe care pana acum nu le-a putut trece.

Cu toate acestea, exista parlamentari liberali care deja au demisionat sau care nu au de gand sa revina asupra deciziei lor, cum ar fi Octavian Popa, Ludovic Orban si Adriana Saftoiu.

Citeste si:
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a spus într-o întâlnire online cu membrii din diaspora, că nu vrea să devină ministru sau vicepremier dacă USR PLUS se va întoarce la guvernare, susţin...
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Sursa: Ziare.com