Ziare.com

Mario Oprea (PNL), in plenul Senatului: Fu**ing respect, sefu!

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 19:29

   

Mario Oprea (PNL), in plenul Senatului: Fu**ing respect, sefu!
Liderul senatorilor PNL, Mario Oprea, a declarat luni in plen ca revocarea din functie a lui Mircea Diaconu de catre senatori nu este dovada faptului ca Romania a diminuat coruptia.

Senatul are pe ordinea de zi un punct privind incompatibilitatea lui Mircea Diaconu, senatorii avand de ales intre incetarea mandatului acestuia, sau continuarea lui.

"A fost asa, aproape o adevarata isterie legata de Diaconu, ni s-a spus la tot pasul ca raportul de tara depinde de ceea ce votam noi acum. Nu trebuie sa depinda raportul de tara de asa ceva.

Nu este acest moment dovada ca noi am diminuat coruptia, ca am facut tot ce trebuia facut pentru mersul bun al societatii romanesti", a declarat Oprea in dezbaterile de dinaintea votului privind constatarea de catre senatori a incetarii mandatului lui Mircea Diaconu.

"Cu titlu de gluma, citeam ceva scris de o persoana care e foarte activ in viata publica si care cerea ANI sa stopeze mafiotul Mircea Diaconu. M-am gandit ca a vazut filmul Poker in care actorul Diaconu tine o mitraliera in brate si i-am scris acolo, la comentarii, o replica din filmul respectiv: Fucking respect, sefu!.

Cam asta as raspunde intr-o astfel de situatie. Noi nu putem constata incetarea mandatului unui senator, nu incerc sa fiu populist, ci numai electoratul, acesta este opinia mea", a adaugat liberalul

ICCJ a constatat la 19 iunie 2012, definitiv si irevocabil, starea de incompatibilitate, in baza evaluarii ANI, in care s-a aflat senatorul Mircea Diaconu, ca urmare a exercitarii concomitente a demnitatii de senator in Parlament si a functiei de director manager al Teatrului Nottara.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, "incepand cu data de 19.12.2008, a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului C.I. Nottara".

In cazul in care parlamentarul aflat in stare de incompatibilitate nu notifica in scris acest lucru si starea de incompatibilitate continua sa existe, acesta este considerat demis de drept din functia de senator sau deputat.

Diaconu a depus, in data de 24 septembrie, la Biroul Permanent al Senatului, certificatul de grefa de la ICCJ care atesta faptul ca impotriva deciziei 3104/19.06.2012, pronuntate de catre instanta in dosarul nr.1195/2/2011, in contradictoriu cu ANI, a formulat contestatie in anulare prevazuta de art. 318, Codul de procedura civila, cale extraordinara de atac ce face obiectul dosarului 6014/1/2012 cu termen de judecata 10 aprilie 2013.

Sursa: rNews

Articol citit de 3594 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Adevarat.

"Nu este acest moment dovada ca noi am diminuat coruptia".
Dar este dovada ca nici nu vreti sa o faceti.

 

ce mufa are escrocul din poza (Oprea)!

bai unde gasesc romanii toti ratatii si escrocii si ii mai pun si in politica sa fure banii bugetului de stat!!!....chiar mai mergeti si la vot cu astfel de sobolani de canal???

PNL, din zi in zi mai corupt......

Sunteti penibili "stimabililor" atunci cand incercatui sa ne "aburiti"......

Logica lui Oprea, logica USL ..

"Noi nu putem constata incetarea mandatului unui senator, ci numai electoratul, acesta este opinia mea".
Intr-un cuvant, daca ai fost ales senator poti face ce vrei, nimic si nimeni nu te poate atinge pana iti termini mandatul, iar daca ai norocul sa fi reales...! Acest "respect" fata de lege a fost aratat permanent de reprezentantii USL de la venirea la putere. Din fericire Justitia inca rezista. Dar pana cand?

Turcu si pistolu'

Si eu ma-ntreb cum de s-au aciuat toti excrocii in PDL ... cum de-a reusit basexu sa adune in jurul lui pe toti de aceeasi factura cu el?
Asa o adunatura de scursuri politice mai rar ...
Fucking Respect domnu' guvernator ...

mai aveti multi din astia in pnl?

ilici si-a vazut visul cu ochii a distrus si ultimul partid istoric din Ro si toate au fost capusate de secu sau generatia asta de neo-comunisti ca tonta sau repetenti si colaborator secu ca adormila.
aruncati la gunoi mizeriile umane si tinerii astia care nu au facut nimic in viata si care au ca interes sa fure si sa coripa. aduceti la putere copii educati in universitatile de virf de afara si care au vazut democratia cu ochii lor si nu mizeria creata de ilici si ai lui. aruncati in gunoi comunistii. comunistii au omorit milioane de romani nevinovati

 

Poker! cu traiul nostru

Vedem, simtim, ne umplem de acest lungmetraj hidos cu voi in rolurile principale, secundare, de producatori, regizori, de scenaristi , de ingineri de sunet si lumini, etc.
Ne mitraliati zilnic de pe antene cu tot felul de jenanti actori din parlament sau din societatea civila, mercenari, play-back-uri iliesciene, ancore pentru romanii care vor sa miste tara spre europa

 

Imi faci o lista cu aia care vor sa miste tara spre Europa?

Prima fraza e OK, a doua este patetica, pentru ca romanii de care scrii tu, nu exista pe scena politica romaneasca.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor