Mircea Diaconu: Facem tot posibilul sa blocam Parlamentul!

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 07:20
18557 citiri
Mircea Diaconu: Facem tot posibilul sa blocam Parlamentul!

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat ca USL incearca, prin greva parlamentara, sa blocheze lucrarile Parlamentului pentru ca, in cele din urma, sa se ajunga la alegeri anticipate.

Fostul actor a catalogat actuala Putere drept "mizerie" si i-a comparat pe membrii acesteia cu gardienii nazisti de la Auschwitz.

"Nu ca nu ne ducem. Facem tot posibilul sa blocam lucrarile Parlamentului! Vrem sa demonstram ca nu au majoritate. Daca ar avea majoritate, ar lucra, nu i-ar deranja absolut deloc. Ei vor sa fim acolo sa le asiguram lor cvorumul, de fapt sa le acoperim absentele lor, nu ale noastre. Daca sunt majoritari, nu e nevoie de noi deloc.

Greva USL: Ce face Mircea Diaconu cu indemnizatia: Ia carti si pomi

Ne-am dat deoparte - "lucrati singuri, poftim. Faceti ce vreti!". Pana acum s-au comportat ca si cum ar fi 100% ei. De aia au facut asumarile, ordonantele, trecerile peste Parlament, nu aveau nevoie de noi de niciun fel. Bun! Ia sa vedem daca puteti fara noi!", a declarat Diaconu pentru Ziare.com.

Ca la Auschwitz

Senatorul de Bucuresti a replicat acuzatiilor Puterii care sustine ca cei din USL nu muncesc, spunand ca si gardienii din lagarul nazist de la Auschwitz munceau si ar fi fost mai bine sa n-o faca.

"Nu e vorba ca nu muncim noi si muncesc ei. "Sa vina la munca", zic. Sa va zic ceva - angajatii de la Auschwitz, fascistii aia, munceau in draci! Mai si aveau deasupra lagarului "Arbeit macht frei" - munca te va face liber. Ei munceau, nu era mai bine sa nu munceasca? As fi preferat sa faca greva, sa nu le mai mearga cazanele de ars oameni.

Pai astia care muncesc in Parlament, vorbesc de mizeria asta de majoritate, revarsa asupra Parlamentului niste enormitati - Legea pensiilor, comasarea alegerilor, acum vor sa faca si regionalizarea. As prefera sa nu poata munci", a mai declarat Mircea Diaconu pentru Ziare.com.

Scopul: alegeri anticipate

Mircea Diaconu a precizat ca scopul USL e acela de a demonstra ca Parlamentul nu poate sa functioneze pentru ca, in cele din urma, sa se ajunga la alegeri anticipate.

"S-a radicalizat viata publica pe masura ce intreaga viata politica s-a radicalizat - pe fond de proteste, de decadere a nivelului de trai, de dezastru general. Nu poti, ca parlamentar, sa nu rezonezi la enervarea publica.

In mod normal, dupa un timp de a demonstra ca Parlamentul e blocat inseamna ca acea institutie nu functioneaza. Ce faci cand nu functioneaza? Faci alta. Ce inseamna asta? Inseamna alegeri anticipate", s-a aratat de parere senatorul.

Cu toate astea, el a spus ca, pana atunci, daca va fi cazul, USL va participa la lucrarile Parlamentului pe actele normative de care e interesata, cum ar fi Legea electorala.

Hotii!

Mircea Diaconu a acuzat dur actuala majoritate, spunand ca, prin preluarea parlamentarilor de la PSD si PNL, care acum alcatuiesc UNPR, au furat votul. Mai mult, el sustine ca unii din acestia incearca sa se intoarca in fostele partide, dar cer avantaje electorale.

"Aceasta asa-zisa majoritate e furt din avutul public. Daca poti considera ca avutul public e un patrimoniu, votul e un patrimoniu, pe baza lui se concepe majoritatea. Acei cetateni care au stat pe listele unui partid si au primit votul in numele acelui partid au plecat cu tot cu votul. E o mizerie!

Acum parte din ei vor sa vina inapoi, am auzit discutii si zilele trecute, dar in anumite conditii. Au fugit de la noi ca sa primeasca bani, functii, nu stiu ce dracu', chestii materiale, iar acum vor sa vina inapoi ca sa mai vanda o data votul. Cum sa le spui decat ca sunt niste hoti din avutul public? E fenomenal!", a incheiat Diaconu.

Citește și:
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2024 este un scenariu care a apărut pe agenda publică de când Florin Cîțu era încă liderul liberalilor, iar pe măsură ce se...
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...