Mircea Diaconu: In USL prea ne certam in sufragerie si prea ne impacam in dormitor

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 19:33
1750 citiri
Mircea Diaconu: In USL prea ne certam in sufragerie si prea ne impacam in dormitor
Foto: EVZ

Senatorul Mircea Diaconu le-a spus, duminica, participantilor la Conferinta Teritoriala a PNL Arges, ca cei din USL "prea se cearta in sufragerie si prea se impaca in dormitor".

Senatorul liberal Mircea Diaconu a afirmat, duminica, la Conferinta Teritoriala a PNL Arges, la care au participat aproape 700 de reprezentanti ai filialelor din judet, precum si liderul PNL, Crin Antonescu, ca un cetatean l-a oprit pe strada si i-a spus ca "nenorocirea in orice familie vine din faptul ca parintii se cearta in sufragerie si se impaca in dormitor", iar dupa aceasta discutie a ajuns la concluzia ca si in USL se intampla la fel.

"Indraznesc sa spun ca familia in Romania are mult mai multa greutate si importanta decat in tari dezvoltate, civilizate, si ar trebui sa stim lucrul asta si sa tinem la el. Iata, mi-a zis acel om, 'nenorocirea in orice familie vine din faptul ca parintii se cearta in sufragerie si se impaca in dormitor'.

Vine o clipa la USL-ul nostru ca si noi cred ca la fel facem. Ne certam prea in sufragerie si ne impacam prea in dormitor. Acum, probabil ca asa e natural sa fie, insa pana la urma puterea fiecaruia de a trece peste orice greutate, peste orice necaz, orice vas spart, trebuie sa insemne intelepciunea fiecaruia si mai ales pentru ca au de facut niste lucruri extrem de importante. Cata vreme ce avem de facut este mai important decat celelalte amanunte, trebuie sa avem intelepciunea mereu sa trecem peste ele.

Motto-ul familiei mele, o familie veche, sunt casatorit cu sotia mea de 33 de ani si au fost momente foarte grele, poate sunt si azi, motto-ul familiei noastre este un vers din Ion Barbu: 'Sa fim precum ne-am impacat'. Asa ca, asta doresc si eu USL-ului si dumneavoastra tuturor", a afirmat Mircea Diaconu, in aplauzele liberalilor prezenti la Conferinta Teritoriala a PNL Arges, conform Mediafax.

"Dupa un mare succes, pericolul caderii este si mai mare"

Cu aceeasi ocazie, vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a tinut sa puncteze ca riscul ca USL sa isi piarda credibilitatea daca nu-si respecta angajamentele fata de cetateni este direct proportional cu succesul electoral obtinut la alegerile de anul trecut, relateaza Agerpres.

"Dupa un mare succes, pericolul caderii este cu mult mai mare. Riscul este enorm, pentru ca asteptarile asupra ta, in speta a noastra, a tuturor, sunt enorme. De aceea, cred ca ar trebui sa punem pe masa natiunii, cu mult mai multa graba, lucruri, fapte, realizari de care oamenii au nevoie. Nerabdarea lor este enorma", a spus Mircea Diaconu.

El a facut apel la luciditate in abordarea viitoarelor confruntari electorale, atragand atentia ca rezultate precum cele din 2012 vor fi foarte greu de obtinut.

"Am auzit cifre de la alegerile parlamentare trecute, procente. Le atrag atentia colegilor mei, parlamentari si ne-parlamentari, ca acele cifre nu vor mai aparea curand. Deci luciditatea care trebuie sa ne impinga mai departe (...) trebuie sa insemne cifre reale, argumentate, muncite", a afirmat vicepresedintele PNL.

La Conferinta Teritoriala a PNL Arges au fost alese structurile de conducere ale organizatiei judetene.

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...