Mircea Diaconu (PNL) ataca dur: Ambasadorii straini cenzureaza Parlamentul

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 15:38
3673 citiri
Mircea Diaconu (PNL) ataca dur: Ambasadorii straini cenzureaza Parlamentul

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a comentat in termini duri prezenta mai multor ambasadori straini in Palatul Parlamentului, unde au mers sa discute cu membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor despre modificarile aduse Codului Penal, prin care parlamentarii ar fi "scapati" de o serie intreaga de fapte penale, printre care luarea de mita si traficul de influenta.

"Foarte bine ca au venit, sa li se explice! E o prostie! Daca in Olanda sau altundeva iau si aia o hotarare care nu e pe o zona de acquis comunitar, ci o zona interna, cineva trebuie sa faca cenzura, alte state fac cenzura?

Cenzura pe care o fac ambasadele straine asupra Parlamentului roman, pe niste subiecte care nu tin de acquis comunitar, mi se pare absolut anormal. Sa li se explice, e logic si elementar, parlamentarii sunt demnitari, nu functionari publici ai statului roman. Parlamentarii nici macar n-au serviciu, alo! N-au salariu, au o indemnizatie. Cum sa fie functionari publici de cariera? Unii sunt nebuni la creier!", a spus Diaconu pentru Ziare.com.

El a precizat ulterior ca nu se referea la ambasadori ca fiind "nebuni la creier", ci la unii care sustin ca parlamentarii sunt functionari, dar considera ca ambasadorii sunt neinformati.

"Li se spune ca in Romania e stampila aiurelilor, li se pare ca asa este, se dumiresc intr-un tarziu. Nu cred ca ambasadorii nostri de la Londra, daca iese nu stiu ce lege in Camra comunelor, merg sa spuna ceva despre legea aia. Ma indoiesc ca facem cenzura publica la Londra. Daca suntem egali in UE, atunci ar trebui tratament egal si reciproc".

El spune si ca faptul ca a fost declarat incompatibil de ANI si de justitie e cauzat tot de aceasta lege care ii asimileaza pe parlamentari, dar si pe manageri, cu functionarii publici. Actorul l-a acuzat pentru ceea ce el numeste dezinformari despre parlamentari pe presedintele Romaniei, Traian Basescu.

"O aberatie spusa de gura stramba de furie si de invidie a presedintelui Romaniei", a conchis Diaconu.

Ambasadori straini au mers la Parlament sa discute superimunitatea

Ambasadorii Marii Britanii, Olandei, Germaniei si Frantei au venit joi la Parlament, pentru a cere explicatii de la deputatii din Comisia Juridica privind modificarile aduse marti Codului Penal.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com