Mircea Diaconu vrea schimbarea legii ANI: Traim in Romania, asta ne ocupa tot creierul

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 14:37
4050 citiri
Mircea Diaconu vrea schimbarea legii ANI: Traim in Romania, asta ne ocupa tot creierul

Senatorul PNL Mircea Diaconu vrea sa schimbe legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, institutia care l-a declarat incompatibil printr-o decizie confirmata apoi si in instanta.

"E foarte clar ca voi cere schimbarea legii ANI. In hotararea Curtii de Apel, judecatorul spune foarte clar ca e subiect de lege ferenda (baza unei legi care urmeaza sa fie elaborata - n.red), adica trebuie modificarea legii", a spus vicepresedintele liberal pentru Ziare.com.

Intrebat ce schimbari va face, fostul ministru al Culturii a raspuns: "O sa vedeti la vremea respectiva, e vorba de proceduri".

El a dat propriul exemplu, spunand ca inspectorii ANI nu s-au comportat asa cum ar fi trebuit.

"Nu stiu unde e sediul ANI, nu au dat niciun telefon, au trimis o hartie pe 24 decembrie - intamplator era si ziua mea - nu eram acasa, pe 3 ianuarie au emis hartia ca nu m-au gasit.

Publicitarea inainte de a emite raportul trebuie interzisa si sanctionata. E vorba de murdarirea imaginii multor oameni, pe cei care fac marile murdarii nu-i gasesc. Astia care au contracte cu statul n-au nicio treaba cu incompatibilitatea, nici pe lege, eu cu teatrul meu sunt incompatibil", s-a aratat indignat senatorul-actor.

"E ridicol, dar n-ai ce face, traim in Romania si asta ne ocupa tot creierul", a adaugat el.

Nu se umileste pentru a-si pastra mandatul

Mircea Diaconu spune ca nu stie cum vor vota colegii sai din Parlament luni, cand acestia ar trebui sa constate incetarea mandatului sau de senator, dupa ce instanta a confirmat definitiv si irevocabil ca s-a aflat in stare de incompatibilitate, detinand functia in Parlament si fiind concomitent director la Teatrul Nottara.

Liberalul spune ca nu va face "lobby" printre colegii sai pentru ca acestia sa-l tina in Parlament, dar ca, indiferent de rezultat, va candida pentru un nou mandat.

"De unde sa stiu? Treaba lor. Nu e vorba de pierdut mandatul, sunt niste aberatii, in numar de doua. Prima - am deschis alta cale de atac. A doua - conteaza ca in singura hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pe de-a intregul judecatorul spune cat de nevinovat sunt si sa nu fiu sanctionat si ANI ce face? Trimite hartia de sanctionare.

Eu am intrebat Senatul daca sunt incompatibil, mi-a spus ca nu, am respectat legea pe de-a intregul. Nu tin sa stau aici (in Parlament - n.red), insa nu plec pana nu e curat in spatele meu, eu n-am nicio vina", ne-a declarat Mircea Diaconu.

"Nu ma cobor sa fac lobby", a adaugat el.

El a precizat si ca va candida tocmai pentru a demonstra ANI ceva.

"Voi recandida din pricina asta, ANI tipa ca 3 ani nu am voie sa candidez, dar in lege spune ca nu ai voie sa ocupi functii publice, cu exceptia celor elective", a precizat Diaconu.

ANI: Trebuie sa piarda mandatul, nu mai poate candida

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat pe 24 septembrie ca incercarea senatorului PNL Mircea Diaconu de a scapa de pierderea mandatului dupa ce a fost declarat incompatibil nu are niciun temei legal.

"Contestatia in anulare depusa de domnul Diaconu nu are niciun efect asupra deciziei Inaltei Curti de Casatiei si Justitie. Orice student de anul I de la Facultatea de Drept stie ca o contestatie in anulare nu suspenda efectele unei decizii irevocabile a ICCJ. E un demers menit sa gaseasca o amanare a revocarii din functie", a declarat atunci Georgescu pentru Ziare.com.

Intrebat daca Diaconu nu are nici dreptul de a mai candida pentru un nou mandat de senator, Georgescu a raspuns: "Absolut, acestea sunt sanctiunile prevazute de lege".

El a catalogat gestul lui Diaconu ca unul "inutil".

"Si domnul Sergiu Andon (parlamentarul PC care si-a pierdut mandatul - n.red) avea o contestatie in anulare la ICCJ care se va judeca anul viitor", a adaugat Georgescu.

Rugat sa comenteze faptul ca Diaconu nu recunoaste decizia instantei si spune ca nu ar trebui nici sa-si piarda mandatul sau ca va candida din nou, Georgescu a spus ca "domnul Diaconu a spus de la inceput ca nu e nici in conflict de interese, nici incompatibil, dar are o decizie a ICCJ si e urmarit penal".

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Mircea Diaconu modificare lege ANI, #Diaconu ANI incompatibil , #PNL
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza Kim Jong II Pon Ta
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Ce mare lucru să fie ocupat tot creierul nu mai mare decat o sămânţă