PNL a finalizat lista la europarlamentare - vezi cine se afla pe primele locuri (Video)

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 07:05
6471 citiri
PNL a finalizat lista la europarlamentare - vezi cine se afla pe primele locuri (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti, lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Pe locurile considerate eligibile se afla majoritatea actualilor europarlamentari ai partidului, alaturi de Mircea Diaconu si Mihai Turcanu.

Potrivit liderului liberalilor, pe primele opt locuri de pe lista se afla, in ordine: Norica Nicolai, Adina Valean, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Renate Weber, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig, Mihai Turcanu.

Antonescu a precizat ca pe locul 10 se afla fostul presedinte al IICMER, Andrei Muraru.

"Sunt parlamentarii actuali cu o exceptie, sunt oameni care din toate punctele de vedere au confirmat, in care avem incredere sa continue in mandatul lor lucrurile extrem de importante pe care le-au facut in Parlamentul European, sigur, suplimentati cu cativa candidati noi", a spus Antonescu.

El a aratat ca sunt "nume interesante" si pe celelalte locuri de pe lista. "Daca se va intampla sa castigam mai mult decat ne-am propus nu va fi decat o placuta surpriza si pentru noi si pentru Parlamentul European", a mai spus liderul PNL.

In ceea ce priveste candidatura lui Mircea Diaconu, Antonescu a explicat ca daca vor exista contestatii, decizia acestora va fi respectata.

"Noi propunem candidatura lui Mircea Diaconiu, vom incerca foarte repede sa depunem deja aceasta lista la BEC. Daca sunt probleme de natura juridica, noi credem ca nu, se vor opera contestatii, se vor solutiona contestatiile. Daca exista probleme, vom proceda in consecinta. Noi consideram (...) ca in situatia domniei sale nu ar trebui sa existe vreun impediment deoarece (...) este vorba de interdictia pe care domnia sa o are pentru anumite demnitati cu exceptia celor eligibile", a aratat presedintele PNL.

El a sustinut ca Mircea Diaconu a fost un caz controversat, nu un nume controversat.

"Nu cred ca Mircea Diaconu este un om a carui activitate, a carui cariera atat artistica, dar si politica nu au comportat niciodata probleme nici legate de coruptie, nici legate de incompetenta sau de unul din acele lucruri care descalifica un om public sau un politician. (...) Mircea Diaconu e un om cinstit, valoros, cunoscut care in niciun caz nu ne aduce un deficit de imagine", a spus Antonescu.

Intrebat ce il recomanda pe Mihai Turcanu sa candideze pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare, Antonescu a explicat ca propunerea a venit din parte regiunii de dezvoltare nord-est.

"Noi am procedat in stabilirea acestor candidaturi, am facut un exercitiu nou, anume asumarea de catre regiunile de dezvoltare a unei serii de candidati. In primii 8 fiecare dintre ei este asumat de catre o astfel de regiune de dezvoltare. Turcanu (...) a fost propus de regiunea de nord-est, Moldova, si este un om care a fost unul dintre cei cativa (...) oameni care au condus niste institutii importante in timpul guvernarii noastre (...) si noi consideram ca a facut-o bine. A fost seful ANSVSA", a afirmat Antonescu.

El a admis ca Mihai Turcanu este fratele lui Florin Turcanu, presedintele CJ Botosani, dar a apreciat ca acest lucru nu-i interzice "drepturile civile".

Crin Antonescu a reiterat obiectivul PNL la alegerile europarlamentare, anume 25% din voturi, echivalentul a 8 europarlamentari.

Citește și:
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
Coaliția de guvernare nu elimină dar nici nu oferă pensii speciale către autoritățile locale, în ciuda promisiunilor, după ce ministerul de Finanțe a publicat o ordonanță care prevede...
De ce a fost importantă pentru România reuniunea miniștrilor de externe din NATO, care a avut loc la București. Explicațiile lui Bogdan Aurescu
De ce a fost importantă pentru România reuniunea miniștrilor de externe din NATO, care a avut loc la București. Explicațiile lui Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu a vorbit miercuri, 30 noiembrie, despre importanța reuniunii miniștrilor de externe din statele NATO, care a avut loc la București, în perioada 29-30 noiembrie. De la...